r
Nosalty Logó

Mustáros-currys falatok batyuban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Mustáros-currys falatok batyuban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
grill
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1281 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 321 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4778.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2050 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1108.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1258 micro
Összesen 1281 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A tejfölt kikeverjük a mustárral, a curryvel, a fokhagymagranulátummal és kevés sóval.
  3. Az alufóliából 4 nagyobb téglalapot szakítunk le, közepüket megkenjük a tejfölös keverékkel.
  4. A húst egyenlő arányben elosztjuk az alufóliák közepén.
  5. Ha maradt egy kis tejföl, kenjük meg vele a husi tetejét.
  6. A karikára vágott újhagymát és a lecsöpögtetett gombát (friss esetén: kis darabokra vágott) szintén egyenlően elosztjuk a batyukban.
  7. Lezárjuk a batyukat úgy, hogy ne legyenek túl szorosak (a hús térfogata meg fog nőni), de azért minél jobban záródjanak.
  8. A batyukat tepsire vagy jénai tálra helyezzük (az esetlegesen kifolyó tartalom miatt), és közepes hőfokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.
  9. Tálaláskor a batyuk tartalmát megszórhatjuk reszelt sajttal is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6177
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 18.

Ajánló

Rizs vagy kumprlipüré illik hozzá köretnek. A tartalommal kísérletezzünk bátran: mehet bele kockázott pritaminpaprika, lilahagyma, vagy amit épp találunk a hűtőben. Parázson vagy faszénen is készíthető. Bár nem értek a gyerekekhez, szerintem az ilyen ételek készítésébe könnyen bevonhatók.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mustáros-currys falatok batyuban
szépróza 96 recept

Egyszer találtam egy hasonló receptet, ami nagyon bevált. Mivel már nem lelem, megpróbáltam rekonstruálni. Finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek