Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros csirkemell tepsiben

Mustáros csirkemell tepsiben
Mustáros csirkemell tepsiben
87 perc / előkészület: 20 perc sütés: 67 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon könnyen elkészíthető egytálétel. Ideális vendégváró. Mellé egy pohár bor és valami savanyúság, például cékla illik. A sonka lehet akár maradék a húsvéti nagy sonkából. A blogomon ez egy igen népszerű recept lett, ezért felraktam ide is.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mustáros-boros rakott hús, rakott pácolt csirkemell burgonyával, burgonyás rakott mustáros csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

Pácolás

  1. A csirkemellet készítsük elő előző nap. Vágjuk fel vékonyabb szeletekre, és kenjük be a mustárral. Nem kell az egész előírt mennyiséget rárakni, mert pótolni kell még másnap is.
  2. Ebben a pácban rakjuk be a hűtőbe a következő napig.

Másnap

  1. A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
  2. Másnap vegyünk elő egy magasabb falú kisebb tepsit. Az alját kenjük ki kacsazsírral.
  3. A krumplit hámozzuk meg, karikázzuk fel, és rakjuk ki vele a tepsi alját. Nem baj, ha egymáson van. A borral locsoljuk meg. Sózzuk meg. A csirkeszeletekkel rakjuk ki a tetejét. Kenjük meg megint mustárral, mert ami még maradt a pácból, azt be fogja szívni. Szórjunk rá rozmaringot. Végül terítsük be a tetejét sonkaszeletekkel.
  4. A tepsit fedjük le. Ha nincs teteje, akkor használjunk alufóliát.
  5. A húst 1 óra alatt készre sütjük. Utána vegyük le a tetejét, a szaftot kanalazzuk rá a sonkára, majd tegyük vissza a sütőbe kb. 7 percre. Figyeljük, hogy a sonka kissé megpiruljon, de ne száradjon ki.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 99
össznézettség: 21 482
elküldve: 6
receptkönyvben: 265
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Fakanál és Tűsarok

Mióta szakács: 2013.02.07.
7 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

402
kacsazsír 2 ek
csirkemell filé 60 dkg
burgonya 40 dkg
fehérbor 0.5 dl
mustár 15 ek
rozmaring 3 ek
sonka 20 dkg
3 csipet