r
Nosalty Logó

Mustáros-bundás csirkemell Puszedli konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mustáros-bundás csirkemell Puszedli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók

Bundázáshoz

Összesen 218 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók

Bundázáshoz

Összesen 873 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók

Bundázáshoz

Összesen 125 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 218 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2623.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1258 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    453 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 873 kcal
  • 20% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók

Bundázáshoz

Elkészítés

Hozzávalók

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és megkenjük mindkét felét mustárral. Egy-egy oldalához kb. 1/4 teáskanálnyit használva.

Bundázáshoz

  1. Elkészítjük a bundázáshoz szükséges masszát.
  2. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájából a tej és a liszt hozzáadásával sűrű palacsintatésztát készítünk. (Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk, ha meg túl híg lenne, akkor kevés liszt hozzáadásával segíthetünk az állagán.)
  3. Ízesítjük sóval, és hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  4. Sütés előtt a hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a masszába mártjuk, utána meg lecsepegtetjük róla a felesleget.
  5. Forró, bő olajban mindkét felét aranysárgára sütjük. Fontos, hogy az olaj forró legyen, különben a bunda megszívja magát olajjal.
  6. Konyhai papírtörlőkendőre szedegetjük, így felitatjuk róla a felesleges olajat. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 9611
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 26.

Ajánló

Bármilyen körettel tálalható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Múlt hétvégén készítettem el, mert vendégségbe jöttek a nagybátyámék. Fantasztikus ez az étel egy vasárnapi ebédhez például. A receptet az interneten találtam én is. Megéri elkészíteni, hiszen nagyon ízletes, és ha már unalmas a sima bundás csirkemell.

Hozzávalók

Hozzávalók

Bundázáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!