r
Nosalty Logó

Mustáros borjú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustáros borjú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

Összesen 400 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

Összesen 1600 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

Összesen 126 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 400 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5031.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    2669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 1600 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A mustáros borjúhoz

  1. A borjúhúst sütés előtt legalább 1 órával kivesszük a hűtőből.
  2. Megszurkáljuk úgy, hogy a negyedbe vagy félbe vágott fokhagyma gerezdekkel megtüzdelhessük.
  3. Megszórjuk nagy szemű tengeri sóval, rárakjuk a mustárt, az olívaolajat, és ezekkel jól körbekenjük a húst.
  4. Körberakjuk a friss vagy fagyasztott zsályalevelekkel és rozmaringszárral.
  5. A húst jénai tálba rakjuk, és letakarás nélkül kilónként 40 percig (1 kg hús 40 perc) 180 fokon, légkeverésen sütjük.
  6. A szaftjával gyakran meglocsolgatjuk, ha kell még olívaolajat öntünk hozzá. Amikor kész kivesszük, felszeleteljük, a saját szaftjában hagyjuk tálalásig, és letakarjuk alufóliával. Hamar kihűl, így ne időzzünk sokat a tálalásig.

A mártáshoz

  1. Egy lábosban felrakjuk a mustárt, a tejszínt és a konyakot, kb. 3 kanál pecsenyelével (a hús szaftja, érdemes a sütés vége felé kivenni a pecsenyeléből).
  2. Egy csipetnyi sót, borsot rakunk hozzá. Egyszer rottyan és kész.
  3. Tálaláskor egy-két kanálnyi szószt öntünk a húsra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 12491
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 06.

Ajánló

Köretként fűszeres steak burgonyát és friss saláta mixet ajánlok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebben nem szerettem sem a marhát, sem a borjút, maximum pörköltnek vagy gulyáslevesben. Mióta külföldön élek, azóta minden héten legalább egyszer valamelyik kerül az asztalra. Ez az abszolút vendégváró, ünnepi menü még sohasem okozott csalódást, bár érdemes a vendégsereg érkezése előtt kipróbálni, mert ha kicsit is túlsütjük nagy csalódás lesz. (Ehhez az ételhez érdemes nagyon szép borjúhúst beszerezni.)

Hozzávalók

A mustáros borjúhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek