Mustárban sült hús recept

Mustárban sült hús
Mustárban sült hús
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet is nagyon gyorsan el lehet készíteni, és igazán finom főétel van belőle. Nekem kisbaba mellett nagyon fontos az idő, és nem mindegy, hogy mennyi idő alatt tudok egy ételt elkészíteni. Ennek az előkészülete pedig rövid.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült krumplival ízlik a legjobban, és nagyon finom hozzá a rizs is köretnek.
MEGJEGYZÉS: régebben úgy készítettem, hogy a hússzeletek teljes felületét sózás után bekentem mustárral, és azután forgattam bele a lisztbe. Ezután minden ugyanúgy megy, mint ahogy fentebb írtam, azzal a kivétellel, hogy ilyenkor nem kell rá annyi mustár, miután felöntjük vízzel a szeleteket. De így nincs olyan jó sok mustáros szaftja, ezért változtattam egy kicsit a kiinduló recepten, bár így meg bundásabb a hús. Mindkét verzió finom! :)

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mustáros hús másként, tarja mustárban sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kb. 1-1,5 cm-es vastagságúra felszeleteljük, besózzuk.
  2. A lisztet a pirospaprikával összekeverjük. Közben az olajat felhevítjük.
  3. A húst beleforgatjuk a paprikás lisztbe, és a forró olajban hirtelen megsütjük mindkét oldalát, hogy enyhén megpiruljon. Ez kb. 1-1 perc vagy még annyi sem. Vigyázzunk, hogy meg ne égjen!
  4. Ha a hús kicsit kifehéredett, és halványan megpirult, akkor felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje, és minden hússzeletre kanalazunk 1 bő evőkanál mustárt, majd lazán végigsimítjuk a kikanalazott mustárt a hússzeletek tetején úgy, hogy ne kaparjuk le egy hússzeletről sem.
  5. Felforraljuk, majd takarékon főzzük. Időnként megmozgatjuk őket, hogy le ne ragadjanak.
  6. Ha a hús megpuhult, akkor készen van.

  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 34 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 15 262
elküldve: 0
receptkönyvben: 236
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

WhiteMagic

Mióta szakács: 2011.01.27.
29 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bendzsoka
Bendzsoka szo, 2011-10-22 07:49

Nagyon guszta, ki fogom próbálni. Egy hasonló receptem van. A tarja szeletek egyik oldalát megkenem mustárral, beleteszem a serpenyőbe a mustáros oldalával lefelé. Tetejét pirosarannyal kenem meg, felöntöm kevés vízzel. Fedő alatt megpárolom, majd zsírjára sütöm. Friss kenyérrel tunkolva a legjobb. (A húsokat nem sózom, mert a mustár és a pirosarany is elég sós.)

488