Mungóbableves recept

Mungóbableves
Mungóbableves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest mungóbab helyett lencsével kellene főzni, úgy is nagyon finom. Most a mungóbab a legújabb kísérleti alanyom a konyhában. Amiért enyhén édeskés ízű, ezért most csípős sütnivaló kolbászt vettem hozzá. Az uramnak annyira ízlett, hogy gyorsan "elmentem" itt a receptet, hogy máskor könnyen megtaláljam. Talán más is kedvet kap ehhez az alapanyaghoz.

hozzávalók / 7 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

különleges leves, kolbászos zöldségleves gazdagon
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mungóbabot ugyanúgy előkészítjük, mint az általunk megszokott babok bármelyikét. Átválogatjuk, megmossuk, és éjszakára beáztatjuk hideg vízbe. Másnap az áztatóvizet leontjuk róla.
  2. A sütnivaló kolbász bőrét lehúzzuk, egy nagy fazékba téve elkezdjük pirítani. Amikor már elég zsír olvadt ki belőle, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a felkarikázott zellert meg sárgarépát. 8-10 percig pároljuk.
  3. Keverjük hozzá a sűrített paradicsomot. Rakjuk bele a babot, a hámozott, kockára vágott paradicsomot, a finomra vágott fokhagymát, a sót, meg a fűszereket. Ontsuk fel a vízzel, forraljuk fel.
  4. Addig főzzük, míg a bab meg a zöldségek megpuhulnak, ez kb. 30 perc. A kockára vágott cukkinit az utolsó 10 percben adjuk hozzá.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 642
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
681 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

356