Mungóbab főzelék recept

Mungóbab főzelék
Mungóbab főzelék
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem mungóbabot vásárolt, hogy babzsákot varrjak, de egy része megmaradt, így nekiálltam kutakodni, hogy mit lehet belőle készíteni. Legtöbb helyen garam masalával párosították. Tényleg illik hozzá, de ehhez az ízhez szerintem remekül megy a barack kompót szőlődzsemmel.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

főzelék mungóbabból, mungóbab főzelék garam masalával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot néhány órára beáztatjuk.
  2. Kevés szódabikarbóna, zúzott fokhagyma és víz hozzáadásával puhára pároljuk. (Hihetetlenül gyorsan megfőtt, ha elfőne a leve, pótoljuk.)
  3. Belekeverjük a garam masalát, sót, cukrot és végül a kókusztej sűrítményt. Felforraljuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 12 432
elküldve: 2
receptkönyvben: 82
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
149 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

364