Muffin fánk meggylekvárral recept

Muffin fánk meggylekvárral
Muffin fánk meggylekvárral
28 perc / előkészület: 10 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A profi ételképeknek nagy hatalmuk van... A neten láttam meg ezt a mindennapi, nassolós sutit, olyan szép volt a felvétel, hát úgy megkívántam... Amúgy meg szupergyors, szuperkönnyű, pont olyan recept, amin nem kell gondolkodni, a hozzávalókból mindig van otthon. A neve meg lekváros doughnut muffin alatt futott, tényleg, fánkos állaga van, fincsi.

hozzávalók / 4 adag

  • 150 g finom kristálycukor
  • 200 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 100 ml joghurt
  • 2 nagy tojás
  • 1 tk vanília (1 kis zacsi vaníliás cukor)
  • 150 g olvasztott (nem forró) vaj
  • 12 ek meggylekvár (bármilyen más is lehet, ami van otthon)
  • finom kristálycukor a hempergetéshez

ajánlat

Reggelire, tejjel, kávéval... vagy bármikor...

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros muffin, cukormázas muffin, fánkmuffin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a liszttel, sütőporral összekeverjük egy nagyobb keverőtálban.
  2. Egy másik tálban egybehabarjuk a joghurtot a tojásokkal és a vaníliával.
  3. A joghurtos masszát és az olvasztott vajat hozzáadjuk a lisztes masszához, egyneművé keverjük.
  4. Kivajazzuk a 12-es muffinformát, minden lyukba 2 ek tésztát töltünk, ennek a közepébe 1 tk lekvárt teszünk, majd a maradék masszával befedjük a lekvárt.
  5. 180 C fokon előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, míg szép pirosra nem sül.
  6. A sütőből kivéve 5 percig kb. hűtjük, majd kristálycukorba forgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 231
elküldve: 19
receptkönyvben: 217
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept
hirdetés

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veinhardt
veinhardt szo, 2014-04-26 11:18

Hát ez szégyen! Ez bizony nem jó, kívül megégett belül nyers, nem szimpi az állaga, nem hiszem, hogy aki dicsérte az igazi hozzászólás vagy csak kamu!!!!!!!!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 cs, 2014-05-15 07:35

Bármennyire hihetetlen is, nagyon finom és valóban ilyen.....jóformán nincs hét,hogy ne készítsem a családnak.

Egyedül a lekvár mennyiségénél van hiba,mert bőven elég bele a teáskanállal mért mennyiség.

veinhardt
veinhardt v, 2014-05-18 18:04

Valamit ezek szerint elrontottam, pedig nagy odafigyeléssel készítettem. Na majd legközelebb!

veinhardt
veinhardt szo, 2014-04-26 10:47

Hát most tettem a sütőbe! Félek tőle nagyon! Nálunk a evőkanál az nem anorexiásokra van szabva és lehet, hogy ez miatt a két kanál alulra-nál már alig volt tésztám.Nem lett elég a tetejére. Úgy kellett átlopkodnom a többiből, szerintem kevés ez a tészta. Kizárt, hogy olyan lesz mint a képen. Ha mégis, akkor jelzem ha kisült! Éva

oosaki
oosaki p, 2013-08-02 16:26

a "150 vaj" az gramm vagy ml?? OliEva, ki tudnád javítani a receptben? Én 10 dkg-ot adtam hozzá, de ez is sok egy kicsit, a tepsi alja nagyon olajos maradt. Állagra és ízre nagyon jó, bár nekem egy kicsit túl édes- én vagy kevesebb cukrot tennék bele, vagy savanykás dzsemmel csinálnám. A tészta viszont nagyon tetszik: kívül ropogósra sül, bellül omlós, inkább piskótaszerű, nem mondanám, hogy hasonlít fánkra.

evaneo
Oli(E)va / evaneo szo, 2013-08-03 18:22

Szia, oosaki, koszi, hogy figyelmeztettel, igen 150 gramm vaj kell bele, nekem nem lett nagyon vajas, persze egybesutve, tepsiben meg sose probaltam, a meggylekvar is nekem eleg savanykas, de szerintem nyugodtan valtoztassal rajta sajat izles szerint, egy recept sem szentiras..:) Nekunk tenyleg nagyon izlett, edesszaju csalad...mar tobbszor megcsinaltam, pontosan igy... Szep hetveget kivanok; Eva

oosaki
oosaki k, 2013-08-13 13:48

szia, a "tepsi" az a muffinforma akart lenni... de nekem akkor is olajos maradt. mondjuk Én tényleg vajjal csinálom, lehet, hogy abban több "anyag" van, mint a sütőmargarinban.

evaneo
Oli(E)va / evaneo k, 2013-08-27 20:31

Szia, oosaki, nagyon margarinellenes vagyok, a recept vajjal van, Cipruson (ahol elek) azt sem tudjak, hogy mi az a sutomargarin. Lehet, hogy a liszt volt mas minosegu, nem "szivta" fel rendesen, nem tudom... Udv; Eva

K_Atica01
Katica / K_Atica01 sze, 2013-07-24 08:09

Gratulálok!...igazán remek muffin...baracklekvárral készítettem.
A tészta a joghurttól nagyon finom porhanyós...egyszerűen...." Isteni "

evaneo
Oli(E)va / evaneo sze, 2013-07-24 08:58

Szia, K_Atica01, koszi, hogy kiprobaltad, nalunk is gyorsan eltunt a talrol az osszes...Udv; Eva