Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarellás sült rizs

Mozzarellás sült rizs
Mozzarellás sült rizs
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom rizses-sajtos egytálétel, de tálalhatjuk köretként is. A mozzarellát helyettesíthetjük más sajttal is. A tejes öntetet ízesíthetjük egy gerezd fokhagymával is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst hideg vízzel átmossuk, majd fövő sós vízben kb. 12-15 percig főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított és apróra kockákra vágott sárgarépát, és további 2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és további 3 percig főzzük. Leszűrjük.
  2. A rizshez adjuk a kockákra vágott sonkát, a reszelt mozzarellát és a parmezán felét.
  3. A tejet egy magas falú edénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást, a fűszerkeveréket és a tömlős krémsajtot, botmixerrel simára kavarjuk. A rizshez öntjük. Sóval, borssal ízesítjük, és jól elkavarjuk.
  4. Egy tűzálló tálat a vajjal kikenünk. Belesimítjuk a rizses keveréket. Megszórjuk a maradék parmezánnal. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 35 808
elküldve: 13
receptkönyvben: 302
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csőben sült zöldséges rizs sonkával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2018-03-05 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.03.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

baksanejudit
baksanejudit Sat, 2018-01-13 09:19

Az lenne a kérdésem, hogy a tejet fel kell forralni a többi hozzávalóval vagy csak összekeverni ?

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Wed, 2017-11-15 11:10

Bocs., de, az jutott eszembe, hogy akár kész (maradék) rizibiziből is lehetne?

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2017-11-14 19:28

Biztos voltam benne, hogy a Facebookon kiemelt cikknek a nyitóképének gazdája csakis, csakis, csakis Ő lehet, mindig így van - 90 %! Erről beszélek, kedves OLGI! :)

hvar12
József / hvar12 Fri, 2017-03-03 16:16

Köszi a receptet! Nagyon finom lett, mostantól gyakran el fogom készíteni, ez biztos. :)

824
rizs 150 g
sárgarépa 100 g
zöldborsó 75 g
főtt sonka 100 g
mozzarella 125 g
parmezán sajt 50 g
tej 125 ml
tojás 1 db
tömlős krémsajt 75 g
olasz fűszerkeverék 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 0.5 tk
víz 3 dl