Mozart-szelet recept

Mozart-szelet
Mozart-szelet
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeit receptet a Nők Lapja konyhában találtam. Kicsit változtattam rajta, és mivel a mogyorókrém-marcipán kombináció nekem a kis salzburgi csokigolyókat juttatja eszembe, hát ezen a néven készítettem el Mozart-kugler rajongó barátom karácsony előtti vacsorájára.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

marcipános-mogyoróskrémes sütemény, marcipános-mogyorókrémes szelet, marcipános-nutellás szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban simára keverjük.
  2. Papírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokon világosbarnára sütjük.
  3. Ha kihűlt, keresztben kettévágjuk.
  4. A marcipánmasszát egy porcukorral beszórt fóliára tesszük. Egy másikkal betakarjuk, és sodrófával  vékonyra (kb 5 mm) nyújtjuk.
  5. A mogyorókrémet 5 percre üvegestül forró vízbe állítjuk, hogy kicsit könnyebben lehessen kenni. (Nem szabad nagyon folynia, mert akkor a tészta beissza.) A kettévágott tészta alsó részére kenjük a krém felét.
  6. A kinyújtott marcipánt a mogyorókrémmel kent tésztára egyengetjük.
  7. A maradék mogyorókrémet eloszlatjuk a marcipánon.
  8. Beborítjuk a tészta felső részével.
  9. Az étcsokit darabokra tördeljük, gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat.
  10. Ha kész a csokiöntet, spatulával felkenjük a süteményre, úgy, hogy minden oldalon beborítsa.
  11. Még mielőtt megdermed, rászórjuk a  feldarabolt mogyorót.
  12. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen, és az ízek is összeérjenek.

  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 28 223
elküldve: 1
receptkönyvben: 382
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
484 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilah
lilah cs, 2016-10-27 14:24

Nem olcsó, de nagyon egyszerű süti, többször elkészítettem, és mindig nagy sikere volt. Annyit változtattam rajta, hogy a tetejét szeletelt mandulával szórom meg, szerintem jobban is illik hozzá a marcipán miatt.
Köszönöm a receptet! :)

lubikme
Lubikme / lubikme h, 2012-02-06 16:35

Kedves Dacota!
Nagyon jol hangzik imádom a Mozart golyot és feltehetően ezt is fogom!!! Olyan kérdésem lenne mekora tepsi amiben sütöd, és hogy érted azt, hogy keresztbe félbevágni? A tésztát megfelezed vagy mint a tortát ugy vágod ketté?
Köszönöm Lubikme

859