r
Nosalty Logó

Mozart-kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Apetit
Mozart-kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 499 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2359.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1616 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1761 micro
Összesen 3983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként is a mazsolákat kiválogatjuk és rummal beáztatjuk. Majd kikenjük vajjal és kilisztezzük a formát.
  2. A vajat szobahőmérsékletűre olvasztjuk, majd a szitált porcukorral, a citrom reszelt héjával a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval habosra keverjük. Keverés közben a tojássárgáját fokozatosan adagoljuk hozzá, majd újra habosra keverjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Ha ezzel készen vagyunk, finoman belekeverjük a vajkrémbe, majd hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet is. Ezután jöhetnek bele az apróra vágott csokoládédarabok és a rumos mazsola - ám ha valaki nem szereti a mazsolát helyettesítheti kedve szerint bármi egyébbel, így pl.: apróra vágott dióval, mogyoróval, aszalt gyümölcsökkel.
  4. A nyers tésztát a formába töltjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben 160-170°-n kb 50-60 percig sütjük. (Nekem 30 perc után már száraz maradt a húspálcikám, amellyel a tésztát vizsgáltam, vajon megsült-e már!)
  5. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd kilisztezett deszkára borítva, konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután felforrósított baracklekvárral öntjük le, majd ízlés szerint dióval, mazsolával, mogyoróval díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2930
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Apetit 9 recept

Először készítettem ezt a régi, osztrák receptet, ám a siker akkora lett a gőzölgő, illatos sütemény után, hogy rögtön még egy adagot készítenem kellett belőle. Egyszerű, de annál mutatósabb, mely remek társ a hideg őszi-téli estéken...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek