r
Nosalty Logó

Mozart golyók

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mozart golyók
adag
Előkészítés
perc
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A marcipánmasszához

A nugáthoz

A bevonáshoz

Összesen 346 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A marcipánmasszához

A nugáthoz

A bevonáshoz

Összesen 4136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A marcipánmasszához

A nugáthoz

A bevonáshoz

Összesen 487 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 346 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4122.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    1097 mg
  • Foszfor
    2004 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.6 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 4136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 487 kcal

Hozzávalók

A marcipánmasszához

A nugáthoz

A bevonáshoz

Elkészítés

A marcipánmasszához

  1. A mandulát ledaráljuk, finom porrá. (Ha nem találsz a boltban hántolt mandulát, akkor jó a sima is, csak le kell forrázni 3 percre, majd simán le lehet húzni a héját.)
  2. Összekeverjük 15 dkg porcukorral. 5 dkg porcukrot feloldnuk 0,5 dl vízben, kevergetjük, míg el nem oldódik a cukor. Hozzáadjuk a mandulás keverékhez, majd jól összegyúrjuk, mígnem formázható gombócot kapunk.
  3. A marcipánt megfelezzük, majd hozzáteszük az előzőleg leforrázott, héjtalanított, ledarált pisztáciát, és jól összegyúrjuk.
  4. A nugáthoz a mogyorót szintén őröljük, összekeverjük a porcukorral. Az étcsokit megolvasztjuk, majd összegyúrjuk a mogyorós keverékkel.
  5. A nugátból kis golyókat formázunk. A marcipángombócokat 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd egy kupicával kiszaggatjuk őket. Fogjuk a nugátgolyókat, először a pisztáciás marcipánnal, majd a simával borítjuk be őket, és golyóra formázzuk.
  6. Felszúrjuk őket egy-egy fogpiszkálóra, és olvasztott étcsokiba mártjuk. Sütőpapírral borított hungarocell lapba szurkáljuk, amíg meg nem száradnak.
  7. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  8. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Receptkönyvben: 297
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 54560
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 24.

Receptkategóriák

Ajándéknak nagyon jó ötlet a saját készítésű bonbon. Kedves kis papírba csomagolva pedig akár szaloncukornak is használhatjuk karácsonykor. :)

Hozzávalók

A marcipánmasszához

A nugáthoz

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?