r
Nosalty Logó

Moszkauer Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Moszkauer Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A sütihez

A bevonathoz

Összesen 533 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A sütihez

A bevonathoz

Összesen 2129 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A sütihez

A bevonathoz

Összesen 474 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 533 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.2 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 2129 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 474 Kcal

Elkészítés

A sütihez

  1. A diót és a mandulát durvára vágjuk. A kandírozott gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, ha nincsen olyan szerencsénk, hogy már eleve úgy vásároltuk :). (A kandírozott gyümölcs vegyesen lehet bármilyen ízű, ki mit szeret illetve ki milyet tud vásárolni.)
  2. Ezután egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot folyamatos keverés mellett összeforraljuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a diót és a mandulát, valamint a kandírozott gyümölcskockákat és a lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanálnyi kupacokat halmozunk a tésztából. Ne rakjuk túl szorosan őket, maradjon hely közöttük! Ezután a kis halmokat a kanál hátuljával lelapítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses), kb. 10-12 percig sütjük.
  4. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, csak azután vesszük ki őket.
  5. A darabokra tört csokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal.
  6. A kihűlt korongok alját a csokiba mártjuk, vagy kanállal szépen óvatosan kenünk a csokiból az alsó felére. Nekem az utóbbi módszerrel sikerült. A máz nélküli oldalukkal lefelé rácsra sorakoztatjuk a moszkauereket. Várjunk, hogy a csoki megdermedjen. Ebből az adagból nekem 22 darab lett.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1405
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 12.

Ajánló

Ha a 10 dkg kandírozott gyümölcskockák között nincs narancs: akkor 5 dkg tetszőleges kandírozott gyümölcs és 5 dkg finomra aprított kandírozott narancshéj legyen az arány

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Moszkauer Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Igazi ünnepi desszert, más néven narancsgrillázs lepény! 

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek