Moszkauer recept

1 adag
463
kcal
Moszkauer
Moszkauer
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tejeskávé mellé.
Készült Stahl Judit receptje alapján.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A csokoládé bevonathoz

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalomválasztó: mesés este
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsgrillázs korongok
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A magokat durvára őröljük.
  2. A cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk.
  3. Egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot (folyamatosan keverve) összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük az őrölt diót, mogyorót és mandulát, valamint a narancshéjat és a lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi kupacokat halmozunk a tésztából, egymás között kb. 5 centit hagyva. Majd a halmokat a kanál hátuljával kör alakúvá lapogatjuk. (2 tepsire lesz szükség ehhez a mennyiséghez)
  5. 175 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk 10-12 percre.
  6. A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak aztán vesszük ki.
  7. Vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal a darabokra tört csokit. A kihűlt korongok alját belemártjuk a csokiba és a máz nélküli oldalukkal lefelé rácsra sorakoztatjuk a moszkauereket.
  8. Megvárjuk, míg megdermed a csoki. (Rácsostul a hűtőbe téve felgyorsítható a dermedési folyamat.)



statisztika

beküldve:
nézettség: 55 147
elküldve: 25
receptkönyben: 1 018
elkészítve: 20/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (12)

bobóci
bobócik, 2013-12-17 18:52

Kedves Petra!

A tejszínből tényleg 5 ml, vagyis fél cl kell csak? Épp hogy egy csepp?

verity
verityp, 2013-02-15 19:11

Valamit elronthattam, mert nekem valahogy nem terült szét, nem nőtt meg és ducibb maradt...

abonyka
abonykaszo, 2012-12-22 15:45

Köszönöm a receptet! Isteni lett! Én teljeskiőrlésű lisztet tettem bele és így is isteni finom lett! El fogják kapkodni! Jah, szerintem érdemes két adagot csinálni, mert ebből lett nekem kb 22 tallér!

Judyt888
Judyt888h, 2012-12-10 22:36

Szia!
Tavaly már csináltam ilyet, de nem volt esélyem megtapasztalni meddig állna el. Most viszont ajándékba lesz.... és már most jó lenne megcsinálni. Illetve papírdobozban, vagy celofánban hogy bírja magát a süti?
köszi előre is

petra
petracs, 2011-04-07 09:44

szia,
10 dkg összesen! (dió, mandula, mogyoró vegyesen)
nem pedig külön-külön 10 dkg
Jó sütést!
Petra

szelbarbi
szelbarbics, 2011-04-07 18:19

Kedve Petra!

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat, mindenképpen ki fogom próbálni.

szelbarbi
szelbarbisze, 2011-04-06 17:18

Szia!
Lenne egy kérdésem a recepttel kapcsolatban, lehet, hogy kissé bután hangzik, de sajnos nekem nem egyértelmű. Szóval a tésztába 10dkg dió+10dkg mandula+10dkg mogyoró kell, vagy mindezekből összesen 10dkg szükséges?
Előre is köszönöm a válaszodat.

abc
abch, 2010-12-13 17:47

A cukrozott narancshéjat hogy csinálod?:)elöre is köszi.

balabe
balabev, 2010-12-19 20:04

Szia abc!
Én a "kandírozott narancshéj"-nál lestem meg, a desszert.hu-n.

Szeva50
Szeva50sze, 2010-11-24 22:19

Én ezt már évek óta készítem. Már most előre lehet dolgozni a karácsonyi apróságokhoz, mert ez jó kis dobozlakó finomság.

intelspire
intelspirev, 2010-11-21 13:31

Megcsináltam! Majdnem olyan mint a cukiban ( jobb attól) :)

Köszönöm a receptet

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
463