r
Nosalty Logó

Mosolygós barackos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Mosolygós barackos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

barackzselé

krém

tetejére

Összesen 770 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

barackzselé

krém

tetejére

Összesen 4621 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

barackzselé

krém

tetejére

Összesen 233 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 770 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    265 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2519.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1039 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.5 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    840 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1209 micro
  • β-crypt
    277 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1384 micro
Összesen 4621 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

tészta

barackzselé

krém

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. Piskótát készítünk. A tojások fehérjét habbá verjük, majd a cukrok és a só fokozatos hozzáadásával fényesre verjük. Hozzádolgozzuk a tojások sárgáját is. Óvatosan, hogy a habot ne törjük, hozzákeverjük a keményítővel elkevert lisztet, tepsibe simítjuk, sütjük.
  2. Ha a piskóta kihűlt, meglocsoljuk a barackkonzervből nyert szirup 1/3-ával, amelyet 2 evőkanál vízzel hígítottunk. A maradék sziruphoz hozzáöntünk annyi baracklevet, amellyel fél liternyi folyadékot kapunk. Felforrósítjuk egy csomag zselatinnal( ez kb. 10 teáskanálnyi), de vigyázva, hogy fel ne forraljuk! Belekeverjük az apróra kockázott barackot, majd hűtjük egészen addig, míg már kocsonyásodik, de még kezelhető. Ekkor rákenjük a piskótára, majd hűtőbe tesszük.
  3. Elkészítjük e krémet. A mascarponéhoz keverjük a kakaóport, cukorral ízlés szerint ízesítjük. Kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a fél dl vízben feloldott zselatint, és a mascarponéhoz keverjük. Ezt a krémet kanalazzuk rá a már megdermedt zselére, elsimítjuk, és tovább hűtjük.
  4. Amíg ezzel a réteggel is hűl a süti, elkészítjük a ganache-t. Az 1 dl tejszínt felforraljuk, beletesszük a csokit, majd fényesre keverjük. Amikor kellően hűlt a csokink, rásimítjuk a krémre. Egy éjszakán át tartsuk a hűtőben!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 3433
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy unalmas délután a Kárpátka receptje után kutakodtam, amikor megláttam egy lengyel oldalon ezt a sütit. Szerelem első látásra, s ez a szerelem csak mélyült, amikor elkészítettem.  Lengyel tudásom semmi, a nyers fordításban szereplő név pedig nem tetszett, így én kereszteltem el. 

Hozzávalók

tészta

barackzselé

krém

tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek