r
Nosalty Logó

Morzsás-tejfölös rakott zöldségek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Felicia
Morzsás-tejfölös rakott zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    336.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8056.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    2383 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    2774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1807.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2427 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    450 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    760 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    2808 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    5677 micro
Összesen 4459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    247 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal.
  2. Vízben félig megfőzzük a karfiolt, brokkolit és a krumplikat, a tojásokat keményre főzzük.
  3. A zsemlemorzsát kis olajon megpirítjuk.
  4. A vajjal kikent tál aljára egy kevés zsemlemorzsát szórunk, majd elosztjuk rajta a rózsáira szedett karfiolt, ahol lukak maradnak, oda belehelyezünk 1-1 darab tojást
  5. Megöntözzük 4 dl tejföllel, megsózzuk, majd meghintjük zsemlemorzsával, végül kb 6 kis kupac vajat teszünk rá, egyenletesen elosztva.
  6. A tetején egyenletesen elosztjuk a rózsáira szedett brokkolit, ahol luk marad, oda helyezzük a szeletekre vágott krumplikat.
  7. Ismét 4dl tejföl, só, zsemlemorzsa, vaj.
  8. A tetejére tesszük a szeletekre vágott friss paradicsomot, meghintjük reszelt sajttal, majd fóliával lefedjük, és mehet a 160 fokra előmelegített sütőbe.
  9. Kb 15 percenként ellenőrizzük, amikor az egész egynemű egyveleget alkot (sehol nem száraz és az egész bugyogva sül), és a tetején a sajt is jól megolvadt, levesszük a tetejéről a fóliát, a sütő hőmérsékletét pedig feltekerjük 200 fokra, és addig sütjük, míg a tetején a sajt meg nem pirul. Ekkor kivesszük, és a maradék hideg tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7563
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.

Ajánló

Ha nem vagy vega, megbolondíthatod kolbász darabkákkal is! Ha megvárod, amíg kihűl, szépen szelhető lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Morzsás-tejfölös rakott zöldségek
Felicia 14 recept

Általában nem hiszek a régi, jól bevált kedvencek megreformálásában, de ez a morzsás karfiol-rakott krumpli ötvözet némi brokkolival és paradicsommal megbolondítva nagyon bevált. Talán izgalmasabb, mint az eredetiek.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek