r
Nosalty Logó

Morzsás szilvás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Morzsás szilvás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Vajas morzsa

Összesen 565 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Vajas morzsa

Összesen 6783 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Vajas morzsa

Összesen 218 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 565 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    262.5 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2466 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1202 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1034.9 g
  • Cukor
    509 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1419.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2090 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3153 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1392 micro
Összesen 6783 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Kelt tészta

Töltelék

Vajas morzsa

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Az élesztőt szokásos módon, cukrozott langyos tejben megáztatjuk.
  2. Közben egy tálba kimérjük az összes hozzávalót, majd az élesztős tejet is hozzáöntjük, majd összedolgozzuk, dagasztjuk.
  3. Viszonylag egy lágy tésztát kapunk, ha nagyon lágy, akkor pár deka lisztet adhatunk még hozzá.
  4. Egy konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
  5. Majd kivajazunk egy gáztepsit, és lisztezett felületen a tepsi nagyságára kinyújtjuk a tésztát. Sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük, a széleit kicsit fölnyomkodjuk, hogy egy perem képződjön.

Töltelék

  1. Addig, ameddig pihen a tészta, félbevágjuk és kimagozzuk a szilvát.
  2. Majd a tepsiben kinyújtott tésztára sorban fölrakjuk úgy, hogy minden szilva kicsit fedje a sorban előtte levőt.
  3. Megszórjuk fahéjjal. Ízlés szerinti mennyiséggel. Én egy kiskanálnyi mennyiséggel szórtam meg kb.

Vajas morzsa

  1. A morzsa hozzávalóit egy tálba kimérjük, és a kézi mixer habverő kanalaival összekeverjük. Morzsa állagú tésztát kell kapnunk.
  2. A szilva tetejére egyenletesen rászórjuk.
  3. 190 fokon sütjük. Kínálhatunk hozzá tejszínhabot vagy vaníliás öntetet.
  4. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5362
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Morzsás szilvás süti
Éva házias konyhája 159 recept

Zwetschgendatschi vajas morzsával itt, Németországban nagyon ismert sütemény. A szilva érési idejében szinte mindenhol ezt árulják. Finom szaftos sütit alkottunk ezzel a recepttel.

Hozzávalók

Kelt tészta

Töltelék

Vajas morzsa

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek