Morzsás-szilvás lepény recept

Morzsás-szilvás lepény
Morzsás-szilvás lepény
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Németországból - az akkori NSZK-ból - hozta egy kedves ismerős. Szilvaszezonban mindig elkészítem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A morzsához

receptjellemzők

alkalom: Halloween, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsás szilvalepény, szilvás-morzsás süti, szilvás-morzsás lepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját.
  2. Margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük, szilvával megpakoljuk.
  3. Morzsa: a száraz összetevőket elkeverjük, beleöntjük a forró vajat, ami morzsás elegyet ad, a gyümölcsös tésztát meghintjük vele.
  4. Előmelegített sütőben sütjük.
  5. Tálaláskor tört földimogyoróval, vaníliás cukorral díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30*40 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 552
elküldve: 14
receptkönyvben: 237
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lilapipacs

Mióta szakács: 2012.07.03.
16 recept
hirdetés

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cemona
Cemona v, 2014-09-14 18:10

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet, máris mentem mert bármilyen gyümölccsel kombinálható /most szilvás-diós készült/.

arkosirita
arkosirita cs, 2013-10-31 16:04

Még annyit ,hogy én meggyel és egy csipet fahéjjal csináltam,nálunk az a kedvenc,igazi ínyencség,próbáljátok ki így is. :)

arkosirita
arkosirita cs, 2013-10-31 15:56

Nekem 1 megjegyzésem lenne a recepthez,mégpedig a tésztája kicsit kemény, én hiányoltam belőle a folyadékot (tej,víz),én adtam hozzá kb 1dl-t és így még porhanyósabb lett.De Isteni finom !!Örülök,hogy megosztottad velünk!!! :)

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs p, 2013-11-01 22:22

Kedves arkosirita!

Köszönöm figyelmességed!
Következő alkalommal korrigálom észrevételed, s így fogom elkészíteni a sütit.
Bevallom, eszembe sem jutott, h rakhatnék bele folyadékot.
Sőt!Nagyon klassz ötlet a meggy és fahéj kompozíció.
Ma tanultam tőled!
:-)

Üdvözlettel:
G.

benari
benari cs, 2012-10-18 11:19

Ki fogom próbálni hamarosan,mert fincsinek tűnik.Köszi a receptet.Üdv.benari

2062