r
Nosalty Logó

Morzsában sült rebarbara

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Virág76
Morzsában sült rebarbara
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

gyümölcsös rész

Összesen 720 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

gyümölcsös rész

Összesen 2876 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

gyümölcsös rész

Összesen 177 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 720 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1909.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.5 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 2876 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

tészta

gyümölcsös rész

Elkészítés

tészta

  1. A felsorolt hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és hűtőbe téve kicsit pihentetjük (ebben az esetben a tésztát majd rá fogjuk reszelni a töltelékre).
  2. A reform változatnál + vajat igényelhet, de én nem szoktam teljesen összegyúrni, hanem eleve morzsalékosra hagyom, és ezt terítem szét a tölteléken.

gyümölcsös rész

  1. A rebarbarát és az almát megmossuk, meghámozzuk, és felkockázzuk. Összekeverjük 3-4 evőkanál cukorral (aki édesebben szereti, rakhat pluszba).
  2. Kivajazzuk a tűzálló tálat, ebbe szórjuk az összekevert tölteléket.
  3. Ráreszeljük a tésztát (vagy elsimítjuk a morzsát).
  4. Sütőtől függően kb. 40 percig sütjük. (Én a morzsás verziót készítettem, a sütés vége felé villával kicsit átmozgattam a tetejét, hogy keveredjen a töltelékkel, ne legyen túl száraz.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 1445
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 11.

Ajánló

Rebarbara szezonban mindenképpen érdemes kipróbálni. A nagy melegben nagyon jólesik ez a savanykás desszert! Aki édesebben szereti, nyugodtan tegyen hozzá még cukrot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Morzsában sült rebarbara
Virág76 35 recept

Régen, ahol laktunk, volt pár rebarbara bokor, és akkor találtam ezt a receptet. Sajnos most bokrunk nincs, de néha kapok egy szatyornyit, és akkor gyorsan el is készítem. A mostani adag kicsit megreformált verzió, a változtatásokat zárójelben írtam oda. A végeredmény egy kellemes, édeskés-savanyú desszert.

Hozzávalók

tészta

gyümölcsös rész

Címlapról ajánljuk

További cikkek