r
Nosalty Logó

Mokkakrém-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Mokkakrém-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskótalap

Mokkakrém

Összeállítás

Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskótalap

Mokkakrém

Összeállítás

Összesen 14991 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskótalap

Mokkakrém

Összeállítás

Összesen 372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.6 g

Zsír

  • Összesen
    917.9 g
  • Telített zsírsav
    504 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    300 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    4816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9766.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    410 mg
  • Kálcium
    1369 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1978 mg
  • Foszfor
    4558 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1659.1 g
  • Cukor
    1233 mg
  • Élelmi rost
    109 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7395 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    2594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1428 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4047 micro
Összesen 14991 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

Piskótalap

Mokkakrém

Összeállítás

Elkészítés

Piskótalap

  1. Egy 22 cm átmérőjű tortaforma belső oldalát kivajazzuk, aljába sütőpapírt illesztünk. A sütőt előmelegítjük.
  2. 4 piskótalapot fogunk készíteni, így egy átlagos konyhai robotgépbe, ahogy a tortaformába se fog beleférni az alapanyag, ezért 2 részletben dolgozunk. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a félretett tojássárgákat, majd kis adagokban a kakaóporral elkevert lisztet keverjük bele.
  3. A tésztát a tortaformába öntjük, előmelegített sütőbe toljuk, és 50 perc alatt készre sütjük.
  4. A sütőből kivéve rácsra borítjuk a piskótát, majd kihűtjük. Ha a tészta sütés közben felpúposodott, a tetejét levágjuk. Az így kapott lapot vízszintesen két egyenlő részre vágjuk.

Mokkakrém

  1. Ahogy a piskótalapoknál, úgy itt is két részletben dolgozunk, így biztosan elfér a krémünk a konyhai robotgépünkben.
  2. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük. Fontos, hogy a cukor elolvadjon a vajban, ne zavarjanak a desszert elfogyasztásánál a cukorszemek, a krémünk legyen egynemű. Ehhez adjuk a kávét és a kakaóport, majd további 5 percig keverjük. Az így kapott krémet rövid időn belül felhasználjuk.

Összeállítás

  1. A krémet 4 egyenlő részre osztjuk, megtöltjük vele a piskótalapokat, és finoman bekenjük a torta külsejét. 4 lap közé kerül 3 rész krém, az utolsó adagra a bevonásnál van szükség.
  2. A szeletelt mandulát 180 fokra előmelegített sütőben, pár perc alatt megpirítjuk. Ezzel díszítjük a torta oldalát és a teteje közepét. Ehhez egy házilag készített, kör alakú sablon tökéletesen megfelel.
  3. Díszíthetjük a szeleteket csokoládéval bevont rumgolyóval, de a pekándió is tökéletes választás.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 12846
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 07.

Receptkategóriák

Mokkakrém-torta
NapsütötteVidékünkön 173 recept

Az emberek 83 százaléka kávézik, így ha ezt a tortát készítjük, valószínűleg a társaság kedvére teszünk. Ha szeretnénk, süthetünk kisebb tortát, ebben az esetben 8 tojásból süssük a piskótalapot, 450 g vajból keverjük a krémet. A szeletekre rumgolyó helyett pekándiót is tehetünk, jól mutat rajta.

Hozzávalók

Piskótalap

Mokkakrém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?