Mokkakrém recept

Mokkakrém
Mokkakrém
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálalás előtt a desszertet megszórhatjuk egy kis instant kávéval is.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávékrém, kávés krém tojáslikőrrel, házi készítésű kávékrém
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

  2. A tejet az instant kávéval felfőzzük, kb. 10 percig hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a kicsavart zselatint, és felolvasztjuk a meleg tejben.

  3. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, hozzákeverjük a langyos tejet, hűlni hagyjuk.

  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mikor a krém elkezd kocsonyásodni, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.

  5. A tejszínt kemény habbá verjük, 4 ek-nyit félreteszünk, a maradékot óvatosan a krémhez keverjük. A krémet 4 pohárba osztjuk, és pár órára hűtőbe tesszük.

  6. A félretett tejszínt csillagcsöves nyomózsákba tesszük, s a krémre nyomjuk. A tojáslikőrt ráöntjük. Narancshéjjal, ostyával díszítjük.

  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 262
elküldve: 2
receptkönyvben: 90
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1848 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

351