r
Nosalty Logó

Mokka rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Mokka rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 820 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 4918 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 337 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 820 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    248.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    964 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2875.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2060 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1276 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 4918 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Máz

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, a lisztet átforgatjuk a sütőporral.
  2. A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukorral kemény habot verünk belőle.
  3. A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze! Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, sütés 180 fokon 15-18 percig.
  4. A sütőből kivéve lisztezett sütőpapírra vagy konyharuhára borítjuk, óvatosan feltekerjük, és egy rácson hűlni hagyjuk.
  5. Összeállítás: a piskótát óvatosan kitekerjük, megkenjük a krémmel, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük, a papírt rajta is hagyhatjuk, ezután dermedni hidegre tesszük.
  6. A jól lehűtött roládot körbekenjük a csokoládéval, egy ecset segítségével, ez könnyen megy, ezután hidegre tesszük, hogy a máz megszilárduljon rajta.

Krém

  1. A forró kávéba belekeverjük a rumot és a kakaóporral elkevert darált kekszet, hűlni hagyjuk.
  2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd adagonként belekeverjük a kekszes masszát, a robotgép legkisebb fokozatával, amíg a piskóta készül, hidegre tesszük. Vigyázzunk, ne keverjük túl, mert kicsapódhat a kekszes rész, és szemcsés lesz!!!

Máz

  1. A mázhoz felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, és kevergetve felolvasztjuk benne. Ha szükséges, egy rövid időre visszatehetjük a tűzre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x38
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 22743
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mokka rolád
Katharosz 498 recept

Ezt a finom süteményt a kávé kedvelők figyelmébe ajánlom. A krém elkészítése a különleges benne, ezért is próbáltam ki, csak ajánlani tudom!

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek