r
Nosalty Logó

Mogyorótorta Tóth Bernadettől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Mogyorótorta Tóth Bernadettől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A torta aljára és tetejére

A tésztához

A krémhez

Összesen 1466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A torta aljára és tetejére

A tésztához

A krémhez

Összesen 11721 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A torta aljára és tetejére

A tésztához

A krémhez

Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.1 g

Zsír

  • Összesen
    713.7 g
  • Telített zsírsav
    337 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    249 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    2370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5310.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    795 mg
  • Foszfor
    2501 mg
  • Nátrium
    975 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1189.6 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4569 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1176 micro
  • Kolin:
    1200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4491 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    948 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 11721 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

A torta aljára és tetejére

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A torta aljára és tetejére

  1. A torta aljának és tetejének elkészítése:
  2. A mogyorót egy teáskanálnyi cukorral együtt a mixerben daráljukfinomra.
  3. A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá.
  4. Keverjük a habba egymás után a porcukrot, a darált mogyorót és a keményítőt.
  5. Vegyük ki a sütőlemezt a sütőből, és borítsuk sütőpapírral. Egy ceruzával rajzoljuk körbe a papíron a tortaformát, pontosan követve annak falát. Jelöljük ki ezzel a módszerrel két 24-25 cm átmérőjű kört. Vajazzuk ki vékonyan,majd lisztezzük a papírt.
  6. Gyújtsuk be a sütőt. (Gázsütőt 140 fokra, elektromosat 160 fokra.)
  7. Tegyük át kanállal a fehérjéből készített keveréket a normál fejjel ellátott habzsákba, és töltsük ki vele a sütőpapírra rajzolt köröket, körkörösen mozgatva a habzsákot, önmagába visszakanyarodó spirált formázva.
  8. Süssük 45 percig meleg sütőben. Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és válasszuk le óvatosan a papírról a korongokat, hogy azok ne törjenek szét. Hagyjuk kihűlni.
  9. A tészta elkészítése:
  10. Állítsuk 10 fokkal magasabb hőmérsékletre a sütőt.
  11. Egy tálban dolgozzuk kézi habverővel lágy krémmé a megpuhult vajat és a cukrot.
  12. Ehhez keverjük hozzá a tojások sárgáit, a lisztet, a keményítőt és a mixerben finomra darált mogyorót, továbbra is a habverő segítségével.
  13. A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd dolgozzuk az előző masszához.
  14. Vajazzuk és lisztezzük/zsemlemorzsázzuk ki a formát, töltsük bele a masszát.
  15. 20 percig süssük az előmelegített sütőben.
  16. A krém elkészítése:
  17. Keverjük el alaposan a megpuhult vajat és 24 dkg porcukrot, hogy lágy krémet kapjunk.
  18. Ezután keverjük a krémbe kanállal a finomra darált mogyorót.
  19. A torta összeállítása:
  20. A torta alját a sütőrácson hagyva vonjuk be mogyorókrémmel.
  21. Erre helyezzük rá a tésztakorongot, amelyet szintén kenjünk meg krémmel.
  22. A krémből tegyünk félre két evőkanálnyit.
  23. Ezt követően óvatosan rakjuk át a süteményt egy tálra, és fedjük le a harmadik koronggal.
  24. Végül vonjuk be a tortát a félretett krémmel, a tetejét pedig szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2482
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyorótorta Tóth Bernadettől
Tóth Bernadett 48 recept

Öcsémnek készítettem ezt a tortát születésnapjára még 11-12 évvel ezelőtt.

Hozzávalók

A torta aljára és tetejére

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!