Mogyorós linzervirágok recept

Mogyorós linzervirágok
Mogyorós linzervirágok
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami nagyon egyszerű, puha, sokáig elállós sütire vágytam. A linzer tésztát nagyon szeretem, és gondoltam a dió, és mogyoró csak jót tehet neki. Ezt a változatot cukrobetegek, candidások, fogyokúrázók is fogyaszthatják. Aki szeretné, összetapaszthatja a formákat lekvárral, vagy csokikrémmel.... de én így, simán jobban szeretem őket.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, húsvét, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós-diós linzerek, cukormentes linzervirágok, fahéjas-mogyorós linzer
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurton kívül minden hozzávalót egy nagyobb tálba teszünk és jól összekeverjük.
  2. Hozzákeverjük a joghurt egy részét, és el kezdjük összegyúrni a tésztát. Annyi joghurtot adjunk hozzá, hogy egy jól gyúrható, masszív tésztát kapjunk, gyorsan dolgozzunk vele, hogy a vaj ne nagyon olvadjon fel.
  3. Ha már jól összeállt a tészta, kis gombócot formálunk belőle és kicsit hűtőbe tesszük (a legjobb minél tovább, de én max. 10 percig szoktam).
  4. Ezalatt begyújtjuk a sütőt, és sütőpapírt teszünk egy tepsibe.
  5. A tésztát a hűtőből kivéve két folpack közé tesszük (így nincs maszatolás vele, nem ragad a sodrófára, és lisztet sem kell használnunk), és fél cm vastagra kinyújtjuk. Amilyen formánk épp otthon van, azzal kiszaggatjuk a linzer formáinkat, és a tepsibe tesszük.
  6. A megmaradt leeső tésztát újra és újra összegyúrjuk, és kiszaggatjuk.
  7. A tepsit sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük a linzerjeinket. Vigyázni kell, mert hamar készen van. Ha az aljuk jobban pirulna, akkor tegyük feljebb a sütőben a tepsit kicsit.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 774
elküldve: 5
receptkönyvben: 154
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kicsicsibe

Mióta szakács: 2012.01.06.
8 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa v, 2017-04-09 19:55

Megcsináltam ezt a sütit, sok mogyoróval és egy kevés mandulával. 15 dkg vajat tettem bele, és összesen csak 1 kanál tejföllel lazítottam. Nagyon jó állagú tészta lett. Húsvéti figurákat készítettem, kidíszítettem, remélem az unokáimnak tetszeni fog. Hogy ízleni fog, az nem kétséges, mert nagyon finom. Meg kellett kóstolnom. A citromhéj nagyon megdobta az ízét. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

nanna.
nanna. p, 2015-12-25 14:35

Kedves Kicsicsibe,

Megcsináltam a receptedet, de sajnos nekem nem sikerült úgy, ahogy kellett volna.
Minden hozzávalót a leírt mennyiségek szerint tettem bele, a végén a joghurtból már csak egy kanállal tettem, de még így is nagyon lágy lett. Több, mint egy órát hűtöttem, de még utána se lett gyúrható. Tettem hozzá még lisztet, úgy ki tudtam sütni, de sajnos nem lett jó íze, ki kellett dobnom. Nem tudom mivel lehetett a baj.

Sajnos nálunk ez a süti idén nem lesz a karácsonyi asztalon, de kellemes ünnepeket kívánok!

946