r
Nosalty Logó

Mogyorós csillagok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mogyorós csillagok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 944 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 5662 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 944 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    320.5 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3573 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    591 mg
  • Foszfor
    1820 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.3 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    789 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1565 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 5662 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 439 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima tésztát gyúrunk.
  2. A tésztát kb. ½ cm vékonyra kinyújtjuk, és csillagokat szúrunk ki. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  3. A habhoz a tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük (ha késsel belevágunk a habba, látszódjon a vágás). A porcukrot átszitáljuk, és adagonként a mogyoróval, a csokoládéval és az aromával a habhoz keverjük.
  4. A nyomózsákba töltjük, és mindegyik csillag közepére nyomunk egy halmocskát, amelyre egy mogyorót teszünk.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3909
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom mutatós aprósütemény. Ebből az adagból kb. 60 csillag lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!