r
Nosalty Logó

Mogyorós aranygaluska vaníliamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Mogyorós aranygaluska vaníliamártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 1061 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 4238 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 227 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1061 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    194.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3688.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1331 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.2 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 4238 kcal
  • 12% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral és 1 dl langyos tejjel elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, majd beleönjük az élesztős tejet, és a környezetéből kevés lisztet keverünk hozzá. Tetejét megszúrjuk pici liszttel, és konyharuhával letakarjuk. 10-12 percig kelesztjük.
  3. Felolvasztjuk a margarint. Meglangyosítjuk a maradék tejet, majd belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, sót, tojást.
  4. A liszthez keverjük a tojásos keveréket, majd az olvasztott margarint, és a robotgép dagasztóspiráljával hólyagosra dagasztjuk.
  5. Meleg helyen kétszeresére hagyjuk kelni (30 perc).
  6. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A sütőt előmelegítjük.
  7. A 70 g margarint felolvasztjuk. A darált mogyorót a porcukorral összekeverjük.
  8. A tésztát lisztes munkalapon átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd 6-8 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk. Az olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd a cukros mogyoróval megszórjuk. Konyharuhával letakarjuk, és 10-15 percig meleg helyen kelesztjük.
  9. A sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük.
  10. A mártáshoz a pudingot 1 dl tejjel elkeverjük, és hozzáadunk 4 ek cukrot. A 6 dl tejet felforraljuk. A pudinghoz keverjük a forró tejet, és kézi habverővel mártás sűrűségűre keverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9085
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 18.

Ajánló

A tészta elkészítéséhez használhatunk kenyérsütőgépet is, azaz a helyes sorrendben az alapanyagokat a gépbe tesszük, és dagasztás programra állítjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az aranygaluska dióval készül, de mivel dió nem volt itthon csak mogyoró, így azt tettem bele. Az eredmény pedig igazán finom lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!