Mini túrókuglóf málnaszósszal recept

Mini túrókuglóf málnaszósszal
Mini túrókuglóf málnaszósszal
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb fitt nyalánkság a csinos vonalakért :-) Egy könnyű, friss, túrós-citromos felfújt mini kuglófformában, sok túróval, némi cukorral, kevés liszttel. A málnaszósz cukor helyett csak édesítővel ízesített. Elkészítéshez természetesen használhatunk eredeti kerek, kicsi szufléformákat, vagy vastag falú csészéket is.

hozzávalók / 6 adag

Kuglófhoz:

  • 50 g puha vaj
  • 30 g porcukor
  • 3 tojás
  • 250 g túró
  • 50 g liszt
  • 2 ek gríz
  • 1 bio citrom héja
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 cs bourbon vaníliás cukor

Málnaszószhoz

  • 150 g fagyasztott málna
  • 1 ek étkezési keményítő
  • ízlés szerint folyékony édesítő vagy cukor

ajánlat

FONTOS: Sütés: kb. 20 perc - 180 fokon. Ha ki lehet kapcsolni a sütőtöknél -akkor légkeverés nélkül süssétek, normál alul-felül sütéssel, úgy nem szárad ki annyira a teteje, és belül is jól átsül. Érdemes gőzben sütni, tehát egy vízálló edényben még vizet is állítani a sütő aljára.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
sütési mód: alul-felül sütés
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrókuglóf málnaöntettel, túrós kuglóf málnaöntettel, vaníliás túrókuglóf málnaszósszal

elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét.
  2. A vajat a porcukorral keverjük jó krémesre, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a túrót, a pudingport, grízt, majd a lisztet, és citromhéjat.
  3. A 3 tojásfehérjét a vaníliás cukorral és pici sóval verjük habbá, és adjuk kétszerre óvatosan a masszához, majd az egészet osszuk el kivajazott, cukorral meghintett formákba. Mindig csak kb. a formák 2/3-ig.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 20 percig.
  5. Készítsük el a málnaszószt: A málnát 2 ek vízzel főzzük fel, az étkezési keményítőt keverjük el csomómentesre kevés hideg vízzel, majd sűrítsük be vele picit a málnát.
  6. A kész szószt egy szűrőn nyomkodjuk át, hogy visszamaradjon a málna magva.
  7. Hagyjuk kicsit kihűlni, és ízesítsük édesítővel, vagy aki nem szereti cukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 1 723
elküldve: 1
receptkönyben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

Hozzászólások (2)

Torma
Tormah, 2013-03-25 09:55

Túrós édesség gyümölccsel, mindig jöhet! Mentettem, köszi Szanten, üdv, Torma :)
most "szalad" egy nagyon hasonló túrós édességem; körtés túrókrém likőrös gyümölcsszósszal...ha érdekel...alacsony kalóriás :)

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete.
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!