Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mindig roppanós kovászos uborka

Mindig roppanós kovászos uborka
Mindig roppanós kovászos uborka
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most már évek óta így készül. Néhány hete a tavaly eltett és hűtőben tárolt utolsó darabokat ropogtattuk el az ebédhez. Igen, ropogtattuk, mert még mindig olyan volt. :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkákat alaposan megmossuk, két végüket levágjuk. Hosszában 3 csíkban bevagdossuk őket.
  2. A tisztára mosott befőttes üveg aljára teszünk a kaporból, rá egy sor uborka szorosan egymás mellé. Utána ismét kapor, fokhagyma, uborka, kapor fokhagyma. Erre öntjük a vizet. A tetejére kerül a szelet kenyér.
  3. A befőttes üveg szájára egy kistányért teszünk, és az egészet kitesszük a napra - ez nálam erkélyt jelent :) - olyan helyre, ami félig napos, félig árnyas. 2-3-4 napig érlelődik, mindig picit forgassunk rajta, hogy a meleg napsugarak mindenhol érjék.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 177
össznézettség: 27 776
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kif Lee

Mióta szakács: 2012.02.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kovászos ubi, kovászos uborka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

61
apró uborka 3 kg
kapor 2 csokor
fokhagyma 4 gerezd
6 teáskanál
víz 2 l
kenyér 1 szelet