Milánói sertésszelet recept

1 adag
689
kcal
Milánói sertésszelet
Milánói sertésszelet
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Makarónival és sajttal a tetején tálalva remek ebéd lett belőle otthon.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertésszelet milánói makarónival, sertésszelet tésztával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combot fölszeleteljük, kiklopfoljuk, és megsózzuk.
  2. A húsokat mindkét oldalukon forró olajban lesütjük. (Pirulhatnak is egy kicsit.) Végül kiszedjük őket egy tálra.
  3. A megmaradt olajhoz hozzáadjuk a felaprított hagymát, majd ha az megdinsztelődött, felöntjük egy kicsi vízzel, és hozzátesszük a milánói alapot. Csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a paradicsomlét.
  4. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát, borsozzuk, tegyünk még pici sót bele. Egy kevés ketchupot lehet még hozzáönteni.
  5. A húsokat visszaszedjük a szószba, és kb. 45-50 percet fedő alatt főzzük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 192
elküldve: 0
receptkönyben: 166
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gálné Antal Éva

Mióta szakács: 2010.09.17.
4 recept

Hozzászólások (3)

gregoreva
gregorevav, 2011-07-24 20:51

Köszönöm, finom vasárnapi ebéd volt:-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

csibi49
csibi49v, 2011-01-16 19:37

Ne haragudj,de nem tèvesztetted el a kèpet,mert èn nem làtom hogy hol a hus?

Krisztincs
Krisztincsh, 2010-11-15 20:37

Ma ez volt a vacsi, még repetázott is a párom. Örült, hogy nem a megszokott milánóival vártam. Nagyon fincsi volt, köszönjük a receptet!!! :)) Ajánlom mindenkinek!!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: fűts a sütővel!
Heti menü: fűts a sütővel!
Egyre csípősebb az idő - fűteni úgyis kell, főzni szintén, miért ne intézzük a kettőt együtt? Sütőben készülő finomságokat kínálunk egész hétre!
Top 7 reggeli gyerekeknek
Top 7 reggeli gyerekeknek
Hét közben nincs időnk a gyerkőcök reggelijével bíbelődni: egy gyors szendvics, esetleg müzli joghurttal, gyümölcs a tízórai mellé, és már indulunk is, különben elkésünk.
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Hogy milyen a jó perec? Eddig fogalmam sem volt, mert igazság szerint sosem rajongtam érte. A gyerekek megvesznek érte, de mi a titka, hogy még a felnőttek is imádják?
689