Milánói makaróni Dorka konyhájából recept

Milánói makaróni Dorka konyhájából
Milánói makaróni Dorka konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család egyik kedvence, kicsit összeraktam a milánóit és a bolognait.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos-darált húsos tészta, gombás-paradicsomos tészta, húsos-gombás tészta paradicsomosan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucolva, majd apróra vágva olajon elkezdjük sütni.
  2. Ha szép üveges, akkor ráborítjuk a darált húst, a kockára összevágott sonkát és a gombát. Ezt ízesítjük sóval, borssal.
  3. Adunk hozzá egy kis paradicsomlét, szórunk rá oregánót, és egy kevés majoránnát.
  4. Ha kész, akkor ráöntjük az alapot, és hozzáadunk 2 dl vizet.
  5. Amíg ez az egész összefő, addig felrakjuk a tésztát főni, és lereszeljük a sajtot.
  6. Amint összefőttek az ízek, kész.
  7. Tésztával és sajttal tálaljuk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 91
össznézettség: 63 493
elküldve: 3
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka09

Mióta szakács: 2013.05.23.
14 recept
hirdetés

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ahozzáértö
Ahozzáértö szo, 2016-02-27 20:47

Én szerintem a Milánói makaróniba nincs darálthús ! akkor más lenne a neve.
De ha beleteszel mindent amit leírsz akkor minek a por.
És ez nem piszkálódás hanem egy vélemény amiből tanulni is lehet.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva h, 2013-08-05 00:27

Dorka09!

A recept jó, mert van, hogy csak így és ennyi áll otthon készen arra, hozzávaló(k), hogy étel legyen belőle.
Mert ennyiből és ilyenből tudnak, tudunk főzni,.....mostanság azon is gondolkodok, ( sokakat látva-hallva), -jó, hogy tudunk egyáltalán főzni , meleg ételt asztalra tenni.:(
Sokan nem örömkönnyeket hullajtva készítik az ilyen és ehhez hasonló ételeket, de ha egyszer ez van.....ezt is el kell fogadni..:)

Sokan ezt nem tudják elfogadni.

Azok megtehetik azt, hogy a következő hasonló nevű ételnél nézelődjenek.

Ne add fel, ez a Te általad is feltett étel finom, csak okosnak kell lenni, nem észrevenni a kicsit vagy nagyon epés megjegyzéseket,.....
Nehogy elvegye a kedvet a főzéstől, és a felrakástól.:)
Én is jártam így sokszor anno...:)

Szép nyári napokat kívánok!
Éva-Anyóca

Dorka09
Dorka09 / Dorka09 h, 2013-08-05 12:03

Kedves gregoreva!

Köszönöm szépen a hozzászólásodat. Igazad van örüljünk annak egyáltalán, hogy tudunk főzni, vannak könnyű receptek amit bárki eltud készíteni és vannak nehezebbek amik szülőktől gyerekre szállva terjednek tovább. Én pl valamilyen szinten "büszke" vagyok magamra, hogy 20 évesen beállok a konyhába és bárminek neki merek állni és megcsinálok. Mások 30 évesen se tudnak semmit főzni vajas kenyéren kívül vagy a velem egy korúak tisztelet a kivételnek. Én személy szerint szeretem ezeket az ételeket aminek az alapját készen vesszük kicsi otthoni dolgokat beletéve nagyon finom étel készül belőle.

Szép napot neked!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva k, 2013-08-06 22:14

Kedves Dorka09!

Nehéz manapság a főzés...., nehéz a mindennapi megoldás, mégis valahogy néha nem tudom, hogy: ott a meleg étel az asztalon....most még :), bár sokkal nehezebben, mint pár éve..:(

Igenis büszke lehetsz rá,hogy ennyi idősen tudsz főzni :D, - sokan nem tudnak főzni, harmincegynehány évesen sem,...ők lesznek nagy bajban a későbbiekben.

Aztán ha lesz rá mód, lehetőség,....biztos ki fogsz olyan ételeket is próbálni, amihez olyan alapanyag lesz előtted, ami nem lesz gondot okozó, minden csúcs minőség, frissen.:) :D

Amíg van kedved, időd és lehetőséged főzni, tegyed !!!! :)
Jó dolog az, ha főtt étel van az ember asztalán.:)

Szép nyári, azaz már majdnem afrikai hőséggel "áldott" napokat kívánok! :D
Azért ez már a harmadik hét, kissé fáradunk, ahogy észreveszem....hétvégére tán kicsit hűl a levegő...szerencsére.:)

Éva-Anyóca

ggyike
ggyike v, 2013-08-04 10:39

de hát ez az igazság Zsanna_ igaza van Nornora-nak, tele vagyunk mű kajákkal, miért kell pl. gomba konzervet használni, ha egyszer egész évben lehet frissen gombát kapni és kb. 10 perc alatt kész is van...

Dorka09
Dorka09 / Dorka09 v, 2013-08-04 11:49

Lehet, hogy azért mert a boltba nincs friss gomba csak konzerv, abból kell főzni ami van.

Nornora
Nornora / Nornora szo, 2013-08-03 16:54

Spékeljük meg egy jó adat nátrium-glutamáttal és társaival, úgy kell azt... Alappor, meg kockák nélkül már nem is tud főzni a többség, és ez elég sajnálatos. Ezt leszámítva finom lehet.

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ v, 2013-08-04 09:47

Hihetetlen, hogy egyesek csak azért vannak jelen, hogy kötekedjenek, szurkálódjanak. Ha nem tetszik a recept, tessék tovább lapozni, a rosszindulatú megjegyzéseidet inkább tartsd meg magadnak!

Dorka09
Dorka09 / Dorka09 v, 2013-08-04 11:50

Köszi Zsanna_ rendes tőled, sajnos úgy látom, hogy mindenhol jelen vannak a piszkálódós emberek.

848