Milánói makaróni 5. - zöldséges recept

Milánói makaróni 5. - zöldséges
Milánói makaróni 5. - zöldséges
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húgom kedence gyerekkora óta...anya nagyon sokszor készítette nekünk. Most már én is el tudom készíteni. A recept egy régi olasz gyűjteményből való. Dúsíthatjuk gombával is, néha mi is szoktuk, de az eredeti recept nem írja.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

milánói spagetti, répás spagetti paradicsomszósszal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, és vagy nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük a legkisebb lyukú reszelőn.
  2. A répákkal ugyanígy járunk el.
  3. Az olívaolajon a hagymát megdinszteljük, majd rátesszük a lereszelt répákat.
  4. Ha a zöldség is megdinsztelődött, a darált húst is hozzátesszük, és fehéredésig pároljuk.
  5. Felöntjük vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje a húst. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet.
  6. Ha felforrt, beleöntjük a paradicsompürét is. Készre főzzük kb. 30-35 perc alatt, és megkóstoljuk, hogy a paradicsom miatt mennyire savanyú, ízlés szerint édesítjük, ha szükséges.
  7. Kifőzzük a makaróni tésztát, a sajtot lereszeljük, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 408
elküldve: 1
receptkönyben: 52
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
1063