Milánói makaróni 5. - zöldséges recept

1 adag
1052
kcal
Milánói makaróni 5. - zöldséges
Milánói makaróni 5. - zöldséges
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húgom kedence gyerekkora óta...anya nagyon sokszor készítette nekünk. Most már én is el tudom készíteni. A recept egy régi olasz gyűjteményből való. Dúsíthatjuk gombával is, néha mi is szoktuk, de az eredeti recept nem írja.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

milánói spagetti, répás spagetti paradicsomszósszal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, és vagy nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük a legkisebb lyukú reszelőn.
  2. A répákkal ugyanígy járunk el.
  3. Az olívaolajon a hagymát megdinszteljük, majd rátesszük a lereszelt répákat.
  4. Ha a zöldség is megdinsztelődött, a darált húst is hozzátesszük, és fehéredésig pároljuk.
  5. Felöntjük vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje a húst. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet.
  6. Ha felforrt, beleöntjük a paradicsompürét is. Készre főzzük kb. 30-35 perc alatt, és megkóstoljuk, hogy a paradicsom miatt mennyire savanyú, ízlés szerint édesítjük, ha szükséges.
  7. Kifőzzük a makaróni tésztát, a sajtot lereszeljük, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 461
elküldve: 1
receptkönyben: 52
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
Heti menü: az ősz kincseiből
Heti menü: az ősz kincseiből
Menthetetlenül őszire fordult az időjárás, a konyha melegében azonban az évszak legkedveltebb zöldségeivel és gyümölcseivel dobhatjuk fel az elkövetkező hét fogásait.
1052