Milánói lasagne recept

megosztás
0
Milánói lasagne
Milánói lasagne
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenem az oregánós, bazsalikomos, paradicsomos ételek. A milánói lasagne-m pontosan ilyen. Régebben vegetáriánus voltam, ezért nem szerettem a hagyományos bolognai szószt, amiben darált hús van, ezért "fejlesztettem" ki magamnak, a saját szájízemnek megfelelően ezt az ételt.

hozzávalók / 4 adag

  • 25 dkg csirkemell sonka
  • 400 g gomba (konzerv)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek napraforgó olaj
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • oregánó ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 2 teáskanál ketchup
  • 48 g milánói alappor
  • 25 dkg sajt (a tetejére)
  • 1 ek vaj (a tál kivajazásához)
  • 200 g lasagne tészta

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lasagne milánói mártással, csirkemell sonkás lasagne, olasz tésztarakottas
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

 


  1. A sonkát és a hagymát kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Amikor kicsit megpirultak, hozzáöntjük a konzerv gombát is.

  2. Felöntjük 2 dl tejjel, 2 dl vízzel, majd felforraljuk. Amikor forr, lejjebb vesszük a lángot, és hozzáöntjük a milánói port. Bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük. Én szeretem kicsit édeskésen, ezért én nyomok bele kis ketchupot is.

  3. Egy nagyobb hőálló tálat enyhén kivajazunk, majd rakunk bele 1 réteget a tésztából. Erre ráöntünk annyi szószt, hogy beterítse a tésztát mindenhol, majd ismét egy sor tészta, rá pedig szósz. Addig ismételjük ezeket a lépéseket, ameddig a tál tele nem lesz, a tetejére sajtot reszelünk. (Én trappistát szoktam, de finom parmezánnal is vagy mozzarellával.) Petrezselyemmel megszórjuk.

  4. Sütőben kb. 30 percet sütjük.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 595
elküldve: 3
receptkönyben: 96
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorii

Mióta szakács: 2012.08.22.
20 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

590