Milánói lasagne recept

Milánói lasagne
Milánói lasagne
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenem az oregánós, bazsalikomos, paradicsomos ételek. A milánói lasagne-m pontosan ilyen. Régebben vegetáriánus voltam, ezért nem szerettem a hagyományos bolognai szószt, amiben darált hús van, ezért "fejlesztettem" ki magamnak, a saját szájízemnek megfelelően ezt az ételt.

hozzávalók / 4 adag


  • 25 dkg csirkemell sonka

  • 1 konzerv gomba

  • nagy fej hagyma

  • olaj, só, bors

  • oregánó

  • bazsalikom

  • ketchup

  • 1 cs milánói alap

  • 25 dkg sajt a tetejére

  • vaj

  • lasagne tészta


receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lasagne milánói mártással, csirkemell sonkás lasagne, olasz tésztarakottas

elkészítés


  1. A sonkát és a hagymát kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Amikor kicsit megpirultak, hozzáöntjük a konzerv gombát is.

  2. Felöntjük 2 dl tejjel, 2 dl vízzel, majd felforraljuk. Amikor forr, lejjebb vesszük a lángot, és hozzáöntjük a milánói port. Bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük. Én szeretem kicsit édeskésen, ezért én nyomok bele kis ketchupot is.

  3. Egy nagyobb hőálló tálat enyhén kivajazunk, majd rakunk bele 1 réteget a tésztából. Erre ráöntünk annyi szószt, hogy beterítse a tésztát mindenhol, majd ismét egy sor tészta, rá pedig szósz. Addig ismételjük ezeket a lépéseket, ameddig a tál tele nem lesz, a tetejére sajtot reszelünk. (Én trappistát szoktam, de finom parmezánnal is vagy mozzarellával.) Petrezselyemmel megszórjuk.

  4. Sütőben kb. 30 percet sütjük.


  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 080
elküldve: 3
receptkönyben: 85
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorii

Mióta szakács: 2012.08.22.
20 recept

Hozzászólások (2)

gregoreva
gregorevav, 2012-09-02 23:24

Jól néz ki és jól is hangzik, ki szeretném majd próbálni.
Köszi.

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)