Milánói lasagne recept

Kalória?
Milánói lasagne
Milánói lasagne
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenem az oregánós, bazsalikomos, paradicsomos ételek. A milánói lasagne-m pontosan ilyen. Régebben vegetáriánus voltam, ezért nem szerettem a hagyományos bolognai szószt, amiben darált hús van, ezért "fejlesztettem" ki magamnak, a saját szájízemnek megfelelően ezt az ételt.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lasagne milánói mártással, csirkemell sonkás lasagne, olasz tésztarakottas
Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A sonkát és a hagymát kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Amikor kicsit megpirultak, hozzáöntjük a konzerv gombát is.

  2. Felöntjük 2 dl tejjel, 2 dl vízzel, majd felforraljuk. Amikor forr, lejjebb vesszük a lángot, és hozzáöntjük a milánói port. Bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük. Én szeretem kicsit édeskésen, ezért én nyomok bele kis ketchupot is.

  3. Egy nagyobb hőálló tálat enyhén kivajazunk, majd rakunk bele 1 réteget a tésztából. Erre ráöntünk annyi szószt, hogy beterítse a tésztát mindenhol, majd ismét egy sor tészta, rá pedig szósz. Addig ismételjük ezeket a lépéseket, ameddig a tál tele nem lesz, a tetejére sajtot reszelünk. (Én trappistát szoktam, de finom parmezánnal is vagy mozzarellával.) Petrezselyemmel megszórjuk.

  4. Sütőben kb. 30 percet sütjük.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 063
elküldve: 3
receptkönyben: 91
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorii

Mióta szakács: 2012.08.22.
20 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Töltött zsengék ~500 kalóriából
Töltött zsengék ~500 kalóriából
Zsenge karalábé, tök, cukkini és padlizsán, töltve a legjobbak és még a kalóriák miatt sem kell aggódni!
21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
A nyár a friss zöldségek szezonja, ilyenkor terem a legtöbb ropogós, zsenge finomság. Készíts belőlük könnyű és mennyei főzeléket, mutatjuk, miket ne hagyj ki most!
Okosan finomat!
Okosan finomat!
Gyermekeink egészségéért sokat tehetünk tudatos vásárlással, egészséges és változatos ételkészítéssel, helyes példamutatással, valamint megfelelő információátadással. (x)
590