r
Nosalty Logó

Milánói lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dorii
Milánói lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 590 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2359 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 175 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 590 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5289.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1719 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1663 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    616 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1206 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 2359 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sonkát és a hagymát kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Amikor kicsit megpirultak, hozzáöntjük a konzerv gombát is.
  2. Felöntjük 2 dl tejjel, 2 dl vízzel, majd felforraljuk. Amikor forr, lejjebb vesszük a lángot, és hozzáöntjük a milánói port. Bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük. Én szeretem kicsit édeskésen, ezért én nyomok bele kis ketchupot is.
  3. Egy nagyobb hőálló tálat enyhén kivajazunk, majd rakunk bele 1 réteget a tésztából. Erre ráöntünk annyi szószt, hogy beterítse a tésztát mindenhol, majd ismét egy sor tészta, rá pedig szósz. Addig ismételjük ezeket a lépéseket, ameddig a tál tele nem lesz, a tetejére sajtot reszelünk. (Én trappistát szoktam, de finom parmezánnal is vagy mozzarellával.) Petrezselyemmel megszórjuk.
  4. Sütőben kb. 30 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14957
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenem az oregánós, bazsalikomos, paradicsomos ételek. A milánói lasagne-m pontosan ilyen. Régebben vegetáriánus voltam, ezért nem szerettem a hagyományos bolognai szószt, amiben darált hús van, ezért "fejlesztettem" ki magamnak, a saját szájízemnek megfelelően ezt az ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek