r
Nosalty Logó

Mikulás képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mikulás képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3960 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    289.7 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2550.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1337 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1012 micro
Összesen 3960 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet a zsiradékkal, a sóval, a cukorral együtt felforraljuk.
  2. A felforrt folyadékhoz adjuk hozzá a lisztet, majd gyors kavargatás közben reszteljük, "égettjük", mivel ez egy égetett tészta lesz. Kb. 3-4 percig tartson. Az edény alján tésztakéreg alakulhat ki, ami nem hiba, csak arra vigyázzunk, hogy ne égjen le.
  3. A lábasból egy keverőtálba öntjük az elkészített forrázott tésztánkat, akkor jó, ha egy darabban esik ki belőle. Ezután dagasztókaros robotgéppel keverjük bele egyesével a tojásokat. Figyeljünk oda, hogy minden egyes tojást jól elkeverjük a tésztával, és csak azután tegyük bele a következőt.
  4. A tészta akkor jó, ha kihúzva a robotgép karját a tészta csúcsos marad és nem terül szét, tehát egy masszív galuskatésztához hasonlít. Ha nem áll össze szép, homogén tésztává tegyünk bele még tojást, viszont vigyázni kell, mert ha túl folyósra sikerül, már nem segíthetünk a tésztán. Ekkor tegyük bele a színezéket, és jól keverjük el benne.
  5. Nyomózsákba tesszük, és 2-3 cm-es kis halmokat nyomunk, ügyelve a köztük levő távolságra, mivel sütés közben nagy a térfogat-növekedése. Gőzös, 230 fokos sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük, majd 200 fokon további 15 percet. Ha nem tudjuk eldönteni, hogy megsült-e a fánk, vegyünk ki egy próbafánkot és nézzük meg, mi történik. Ha kezd összeesni, akkor még sütnünk kell, viszont ha nem, akkor kivehetjük.

A krémhez

  1. A tej 3/4 részét a cukorral, vaníliás cukorral forralásig melegítjük. Közben az 1/4 rész tejjel a pudingport simára keverjük, majd hozzáadjuk a felforralt tejhez, és addig keverjük, míg be nem sűrűsödik.
  2. A kész pudingot ekkor még lehet ízesíteni, majd hagyjuk kihűlni. Ha a felszínére folpackot vagy egy kis darab margarint teszünk, megakadályozhatjuk, hogy bebőrösödjön.
  3. Ha kihűlt, robotgéppel csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a már előtte felvert tejszínhabot, és lassú fokozaton egyneművé keverjük.

A díszítéshez

  1. A kihűlt fánkoknak recés késsel levágjuk a kalapját, és a vaníliás krémmel betöltjük.
  2. A díszítéshez felverjük a tejszínt, és nyomózsákból a krém fölé nyomjuk. A kalapot ráhelyezzük, majd kialakítjuk a szakállat és a sapkájára a pompont.
  3. A Mikulás szeme, szája bármi lehet, itt kis csokigolyót és csokoládé drazsét használtam.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2518
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ünnepek közeledtével egy könnyű, ünnepi desszertet szerettem volna készíteni, ezért egy kicsit módosítottam a képviselőfánkot, így megszülettek a kis Mikulások. A sütésbe nyugodtan be lehet vonni a gyerekeket, mert biztos élvezik az ehető Mikulás készítését. Ebből az adagból kb. 30 db fánk lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!