Mignon 4. recept

Mignon 4.
Mignon 4.
65 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cukrászdákban mindig nagyon sokféle van, úgyhogy nekiálltam én is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fondant-nal bevont mignon
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 3 tojássárgáját kikeverjük a 3 ek cukorral, és hozzáadjuk a 3 ek lisztet. Ezután összekeverjük a tojáshabbal. Kb. 20 perc alatt készre sütjük a piskótatésztát.
  2. A 3 dl tejből, 4 ek daralisztből, vaníliás cukorból és 2 ek cukorból pépet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a citromlevet és héjat.
  3. A készre sült tésztából kis karikákat formázunk, és az egyharmadára rákenjük a krém felét, majd teszünk rá egy réteg piskótakarikát, majd arra is krém kerül, majd újra piskóta.
  4. A fondant-hoz 1 dl vizet felteszünk főni, belekeverjük a mézet, vajat, annyi cukrot, hogy kissé szilárd, de még folyós állagú legyen, és utoljára a zselatinport.
  5. A kis piskótás, krémes sütik felét belemártjuk. A fondant-ból egy keveset félreteszünk. A kimaradt fondant-hoz hozzáadunk 1 ek kakaóport, majd a még kimaradt sütiket ebbe mártjuk bele.
  6. A fehér sütikre rácsepegtetünk egy kevés csokis fondant-t, a csokisakra pedig egy kevés fehéret.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 33 305
elküldve: 3
receptkönyvben: 232
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kis Miska

Mióta szakács: 2010.08.31.
3 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ariel76
ariel76 / ariel76 cs, 2010-09-09 06:30

Szia
Nagyon jó a recepted.
Kérdésem az lenne hány darab lesz ebből a mennyi ségből és mi az a daraliszt?
Válaszodat köszönöm és további jó sütés- főzést kívánok.
Szia ariel76

Gargoyle
P. / Gargoyle cs, 2010-09-09 00:15

Fekete-fehér-Fekete-fehér-Fekete-fehér. Nagyon kis guszta ez a tálalás. :-)
Látom, ez az első recepted. Csak így tovább!
Eszter

632