Mignon 3. recept

Mignon 3.
Mignon 3.
115 perc / előkészület: 90 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családunkban a felnőtt gyerekek imádják a házi készítésű mignont. Elkészítése kétségkívül macerás, de néha rá tudnak venni, hogy nekiálljak.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A töltelék alapkrémhez

A kávés ízesítéshez

A csokis ízesítéshez

A grillázs ízesítéshez

A bevonáshoz

ajánlat

A bevonómázat készíthetjük citrom levével is, besűrített fekete kávéval, vagy sűrű kakaófőzettel.
De használhatunk boltban kapható tortabevonó-mázat is.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis mignon, kávés mignon, grillázsos mignon
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótatekercsnél leírtak szerint 4 tojásból gáztepsinyi méretű piskótát sütünk.

Töltelék alapkrém készítése:


  1. A tojás sárgákat a liszttel és egy kis tejjel simára keverjük. Közben a maradék tejet feltesszük melegedni, és a tojásos keveréket folytonos keverés mellett hozzáöntjük. Addig főzzük, míg sűrű nem lesz. A tűzről lehúzva belekeverjük a vajat és kihűtjük.

Kávés töltelék készítése:


  1. A vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk az előzetesen főzéssel harmadára sűrített és lehűtött kávét, és az alapkrém harmadát. Jól összekeverjük.

Csokis töltelék készítése:


  1. A vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a még folyós, de nem meleg felolvasztott étcsokit. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a reszelt csokit és az alapkrém harmadát.

Grillázs töltelék készítése:


  1. A diót szárazon felhevített serpenyőben enyhén megpirítjuk.
  2. Egy másik serpenyőben a kristálycukrot világos színűre karamellizáljuk, és beleöntjük a diót, megkeverjük, lehúzzuk a tűzről. Kivajazott vagy olívaolajjal kikent tálra öntjük.
  3. Miután kihűlt, nejlonzacskóba téve, pl. klopfoló segítségével összetörjük a grillázst.
  4. A vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk az alapkrémet, végül belekeverjük a grillázs darabokat.

Összeállítás:


  1. A piskótát hat egyenlő részre vágjuk.
  2. Három piskótalapra rásimítjuk a három különféle ízű tölteléket, rátesszük a tetejét és egyenlő méretű kockákra vágjuk. (Ne legyenek túl kicsik sem a kockák, mert akkor könnyen eldőlnek.)
  3. Bevonás előtt célszerű 1,5 órára a hűtőbe tenni.

Máz készítése: 


  1. A porcukrot a narancsok levével jól kikeverjük: fokozatosan adagoljuk a cukorhoz a narancslevet, kb. 10 percig keverjük, hogy jó sűrű masszát kapjunk.

Bevonás:


  1. Rácsra tesszük a lehűtött mignon kockákat és kiskanál segítségével rácsurgatjuk a bevonómasszát, és lapos késsel az oldalukon is elsimítjuk.
  2. Hűvös helyre téve hagyjuk megdermedni a mázat. (Egy éjszakán át nyugodtan állni hagyhatjuk fogyasztás előtt.)

  • költség: 2630 Ft
  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 73 807
elküldve: 2
receptkönyvben: 484
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nikolett32
nikolett32 szo, 2013-03-16 22:34

Azt szeretném kérdezni hogy itt csak egyféle máz szerepel de a képen három színt látunk...azt hogy érhetem el? :DDD

Klári
Klári / Klári cs, 2013-03-21 17:51

Kedves " nikolett32 "
A narancslé helyett mást is használhatsz például citromlevet, meggylevet, erős feketekávét, a csokimázat csokoládéból szoktam csinálni, de lehet használni ételfestéket is.
Üdv.: Klári

679