r
Nosalty Logó

Mignon 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Mignon 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A töltelék alapkrémhez

A kávés ízesítéshez

A csokis ízesítéshez

A grillázs ízesítéshez

A bevonáshoz

Összesen 679 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A töltelék alapkrémhez

A kávés ízesítéshez

A csokis ízesítéshez

A grillázs ízesítéshez

A bevonáshoz

Összesen 5428 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A töltelék alapkrémhez

A kávés ízesítéshez

A csokis ízesítéshez

A grillázs ízesítéshez

A bevonáshoz

Összesen 302 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 679 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    259.7 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3220.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    734.8 g
  • Cukor
    629 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1849 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1800 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    298 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 5428 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 302 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelék alapkrémhez

A kávés ízesítéshez

A csokis ízesítéshez

A grillázs ízesítéshez

A bevonáshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótatekercsnél leírtak szerint 4 tojásból gáztepsinyi méretű piskótát sütünk.
  2. Töltelék alapkrém készítése:
  3. A tojás sárgákat a liszttel és egy kis tejjel simára keverjük. Közben a maradék tejet feltesszük melegedni, és a tojásos keveréket folytonos keverés mellett hozzáöntjük. Addig főzzük, míg sűrű nem lesz. A tűzről lehúzva belekeverjük a vajat és kihűtjük.
  4. Kávés töltelék készítése:
  5. A vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk az előzetesen főzéssel harmadára sűrített és lehűtött kávét, és az alapkrém harmadát. Jól összekeverjük.
  6. Csokis töltelék készítése:
  7. A vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a még folyós, de nem meleg felolvasztott étcsokit. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a reszelt csokit és az alapkrém harmadát.
  8. Grillázs töltelék készítése:
  9. A diót szárazon felhevített serpenyőben enyhén megpirítjuk.
  10. Egy másik serpenyőben a kristálycukrot világos színűre karamellizáljuk, és beleöntjük a diót, megkeverjük, lehúzzuk a tűzről. Kivajazott vagy olívaolajjal kikent tálra öntjük.
  11. Miután kihűlt, nejlonzacskóba téve, pl. klopfoló segítségével összetörjük a grillázst.
  12. A vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk az alapkrémet, végül belekeverjük a grillázs darabokat.
  13. Összeállítás:
  14. A piskótát hat egyenlő részre vágjuk.
  15. Három piskótalapra rásimítjuk a három különféle ízű tölteléket, rátesszük a tetejét és egyenlő méretű kockákra vágjuk. (Ne legyenek túl kicsik sem a kockák, mert akkor könnyen eldőlnek.)
  16. Bevonás előtt célszerű 1,5 órára a hűtőbe tenni.
  17. Máz készítése:
  18. A porcukrot a narancsok levével jól kikeverjük: fokozatosan adagoljuk a cukorhoz a narancslevet, kb. 10 percig keverjük, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
  19. Bevonás:
  20. Rácsra tesszük a lehűtött mignon kockákat és kiskanál segítségével rácsurgatjuk a bevonómasszát, és lapos késsel az oldalukon is elsimítjuk.
  21. Hűvös helyre téve hagyjuk megdermedni a mázat. (Egy éjszakán át nyugodtan állni hagyhatjuk fogyasztás előtt.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 79440
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 27.

Ajánló

A bevonómázat készíthetjük citrom levével is, besűrített fekete kávéval, vagy sűrű kakaófőzettel. De használhatunk boltban kapható tortabevonó-mázat is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családunkban a felnőtt gyerekek imádják a házi készítésű mignont. Elkészítése kétségkívül macerás, de néha rá tudnak venni, hogy nekiálljak.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelék alapkrémhez

A kávés ízesítéshez

A csokis ízesítéshez

A grillázs ízesítéshez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek