r
Nosalty Logó

Mézeskrémes citrommázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Mézeskrémes citrommázzal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 8256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1377 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.5 g

Zsír

  • Összesen
    311.8 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3393.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1300.3 g
  • Cukor
    887 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2503 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 8256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta: 2 ek. méz, 15 dkg pocukor, 2 ek tej, 5 dkg vaj vagy margarin, - ezt felfőzzük és lehűtjük, közben 45 dkg lisztet elkeverünk 1 kk. szódabikarbónával, hozzáadunk 2 db tojást, a kihűlt masszát és az egészet összegyúrjuk. Ez egy kicsit ragadós lesz, folpackba csomagoljuk, és hidegre tesszük.
  2. Majd gáztepsi hátán sütőpapírt megvajazunk, és három lapot sütünk, kicsit nehéz lesz nyújtani, vigyázzunk vele, mert gyorsan sül, pár perc. Én villával meg szoktam szurkálni, mert így a sütés alatt nem púposodik fel.
  3. A megsült lapokat óvatósan lecsúsztatjuk a tepsiről, vigyázzunk vele, mert nagyon törékeny.
  4. Krém: 1/2 liter tejet elkeverünk 4 ek liszttel, és mikróba felfőzzük, majd lehűtjük.
  5. Közben 30 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 2 cs vaníliás cukrot, 2 ek rummal kikeverünk, majd kettévesszük a krémet, és a felébe 2 ek kakaóport keverünk.
  6. Máz: 2 db citromot meggyúrunk /hogy több leve legyen/, a citromlét, 45 dkg porcukorral robotgép segítségével szálasra keverjük /kb. 20 perc/, ezt a műveletet, akkor csinálom, ha már összeállítottam a lapokat a krémmel.
  7. Összeállitás: az alsó lapot megkenjük a fehér krémmel, rátesszük a következő lapot, megkenjük a barna krémmel, rátesszük a harmadik lapot, és bevonjuk a citrommázzal. Majd hidegre tesszük, a kemény lapok a krémtől megpuhulnak, érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal előbb elkészíteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x37
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11927
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézeskrémes citrommázzal
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, és a citrommáztól különleges lesz az íze.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?