r
Nosalty Logó

Mézeskalácsos brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Mézeskalácsos brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Brownie

Locsoláshoz

Krém

Összesen 1501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Brownie

Locsoláshoz

Krém

Összesen 5996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Brownie

Locsoláshoz

Krém

Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    384.4 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2567.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.5 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1988 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 5996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

Brownie

Locsoláshoz

Krém

Elkészítés

Brownie

  1. A csokit apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, és gőz fölött összeolvasztjuk. Félretesszük hűlni.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre hűlt vajas csokit, és simára keverjük.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket és fél narancs reszelt héját.
  4. Beleforgatjuk a lisztet és a sót.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 20 perc alatt megsül.
  6. A kihűlt brownie-t rövidebb oldalán 2 vagy 3 részre osztjuk (attól függően, milyen magas fákat szeretnénk), és felvágjuk 2 vagy 3 csíkra. Ezeket a csíkokat átlósan, egymás után háromszög alakban feldaraboljuk.

Locsoláshoz

  1. A locsoláshoz a tejet a mézzel és a vaníliával összemelegítjük, majd félrevesszük, és hozzáadjuk a narancshéjat is.
  2. Ha megsült a brownie, rácsra tesszük hűlni, a tetejét megszurkáljuk villával, és még melegen meglocsoljuk a tejes keverékkel.

Krém

  1. A krémhez a hideg tejszínt ízlés szerinti mennyiségű mézzel és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  2. Egy tálban a mascaropne-t habosra keverjük, hozzá reszeljük a narancshéjat, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mézes-vaníliás tejszínhabot.
  3. A krémet habzsákba töltjük, és kidíszítjük vele “fákat”: szélétől széléig húzogatva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1906
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a pofon egyszerű, nagyon csokis brownie igazi last minute karácsonyi süti, ha esetleg későn derülne ki, hogy nem lett szalonképes a bejgli, vagy egyszerűen csak elszámoltuk a sütiadagot, és kell egy kis utánpótlás. Az íze leginkább a zselés szaloncukorra emlékeztetett, amikor először kóstoltam, de a második falatnál már előtörnek az aromás fűszerek is. A mini fenyők elkészítése is rendkívül egyszerű: csak háromszög alakúra kell vágni a ragacsos brownie-nkat és egy kevés krémmel máris készen vannak a stilizált, modern fenyőink!

Hozzávalók

Brownie

Locsoláshoz

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek