r
Nosalty Logó

Mézeskalács koszorú Boritól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézeskalács koszorú Boritól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A piros mázhoz

A cukormázhoz

Összesen 824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A piros mázhoz

A cukormázhoz

Összesen 4946 kcal
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A piros mázhoz

A cukormázhoz

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2572.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1079.8 g
  • Cukor
    616 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 4946 kcal
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A piros mázhoz

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta száraz hozzávalóitösszekeverjük, majd a vajat is belemorzsoljuk. Ezután a közepébe egy mélyedést készítünk, hozzáadjuk a mézet, és a villával elkevert tojásokat. Folpackkal letakarva hűtőbe tesszük,és egy éjszakát pihentetjük.
  2. Másnap a tésztát átgyúrjuk, és lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk. A formákat kiszaggatjuk belőle, majd sütőpapírra helyezve a kívánt alakzatban, közepes lángon 10-15 perc alatt megsütjük.
  3. A piros mázhoz egy hőálló pohárban (én kávéscsészét használtam) elkeverjük a zselatint, málna piros ételfestéket és a vizet, majd gőz fölött felmelegítjük. A festés ideje alatt a gőzhöz használt vízbe állítom a kávéscsészét, hogy a zselatin ne kössön meg idő előtt. Sütőecsetet használtam a piros szín felvitelére, de bármilyen ecset megteszi.
  4. A cukormázhoz a porcukrot átszitáljuk, a tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, és részletekben a porcukrot. 10 percig keverjük, az állaga pedig akkor lesz jó, ha még kicsit folyékony, de már a kívánt díszítési alakzat nem folyik össze, illetve nem köt meg azonnal.
  5. Az írókázáshoz sütőzacskót használtam, melynek végére apró lyukat vágtam. A nagyobb felületek fehér borítására felhígítottam az elkészített cukormázat, írókával pedig keretet rajzoltam a mézeskalácsra, ami megakadályozta a máz lecsurgását.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3994
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Ajánló

Mivel több részletben készítettem már, sajnos nem emlékszem, hogy pontosan nyolc darabhoz mekkora mennyiségeket használtam, de a fenti hozzávalókból is kijön jó pár darab. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi ajándék, amiből rögtön nyolcat készítettem. :)

Hozzávalók

A tésztához

A piros mázhoz

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek