r
Nosalty Logó

Mézeskalács karácsonyfa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Adrikaa
Mézeskalács karácsonyfa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tészta

A tetejére

Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tészta

A tetejére

Összesen 4558 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tészta

A tetejére

Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7600 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1955 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    3137 mg
  • Nátrium
    2127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    875.6 g
  • Cukor
    474 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 4558 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tészta

A tetejére

Elkészítés

A tészta

  1. Egy kis lábasba kimérjük a vajat valamint a mézet, és kis lángon felolvasztjuk. Amikor a margarin teljesen elvegyült a mézzel, az egész lábast egy hideg vízfürdőbe tesszük.
  2. Amíg a mézes keverék hűl, egy másik edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat (cukor, liszt, sütőpor, szódabikarbóna, fűszerek, citromhéj, narancshéj). Lehet egyébként mézes fűszerkeveréket is használni, ehhez az adaghoz egy csomag szükséges.
  3. A kihűlt mézes margarinhoz hozzáteszünk 2 egész tojást, amit elkeverünk benne, majd ezt az egészet a lisztes keverékhez adjuk, és tésztává gyúrjuk.
  4. A tésztát legalább 6 órán át hűvös helyen pihentetjük, de az a legjobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk.
  5. Ezek után szépen egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, úgy hogy a nyújtófát is belisztezzük, hogy ne ragadjon rá a tészta. Kb. 5 mm vastagra próbáljuk kinyújtani, az az ideális.
  6. Formákkal kiszaggatjuk a tésztát, egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük, és nem tovább! Kisebb-nagyobb csillag formákból én hatféle méretet használtam, és a mindegyik méretből 3-3 db-ot szaggattam ki a karácsonyfához. A megmaradt tésztát pedig a hagyományos mézeskalács formákkal szaggattam ki.
  7. Amikor kihűlt a mézeskalács, akkor lehet is díszíteni. Egy habzsákba tegyük bele a mázat, majd először rajzoljunk egy kontúrt a süteményen a mázból, majd töltsük meg a kontúr által határolt terültet a mázzal és nyomjuk bele a cukorkát. Várjunk, míg megköt a máz, és szépen pakolgassuk egymásra a csillagokat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4940
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Adrikaa 8 recept

Úgy indult az egész, hogy itt az oldalon találtam egy nagyon szuper mézeskalács receptet. :) Miután már kipróbáltam a receptet egy klasszikus formában, úgy döntöttem, hogy a karácsonyi asztal nagyszerű ehető dísze lesz majd egy mézeskalács karácsonyfa :)    Az eredeti mézeskalács receptet itt találod!  

Hozzávalók

A tészta

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?