Mézeskalács fenyőfa recept

Mézeskalács fenyőfa
Mézeskalács fenyőfa
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötletet több helyen is láttam, nagyon megtetszett, így ezt választottam. Teljesen karácsonyi hangulatba kerültem, már alig várom a havat, hogy olyan fehér legyen kint is a táj, mint ez a kis fenyőfa az asztalunkon. A tészta Moha konyhájától származik, nem kimondottan evéshez van, de természetesen ez is ehető, csak keményebb. Ebből az adagból lesz még jó pár díszünk is, de akár még egy fa is kijöhet, ha ügyesen használjuk fel a tésztát!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézeskalács karácsonyfa, mézeskalács
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztához a mézet, vajat, cukrot összeolvasztjuk a fűszerrel, majd a többi hozzávalóhoz adjuk, és begyúrjuk. Hagyjuk 1 napig hűtőben pihenni, vagy legalább 6-8 órát.
  2. Ezután kinyújtjuk kb fél cm vastagra, kiszaggatjuk a csillagokat, és megsütjük. Szükséges hozzá egy csillagkiszúró, vagy sablon öt méretben, minden méretből 2 db-ot sütünk.
  3. Ha kihűltek, hurkapálcára fűzzük, és az írókával díszítjük.
  4. Az írókához a tojásfehérjét a cukorral és ecettel kemény habbá verjük (lényeg, hogy ne csöppenjen le, viszont  alkalmas legyen a jégcsapok formázásához).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 15 511
elküldve: 1
receptkönyvben: 112
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tunderanyo
Tunderanyo k, 2013-12-24 11:34

Kedves Besamel!Elkészítettem ebből az adagból 3 kis fa lett és még fenyőfára való díszek is.Nagyon finom és gyönyörűséges lett.Még egyszer köszi a receptet.Boldog békés karácsonyi ünnepeket kívánok neked és az egész családodnak.
Tündéranyó

Tunderanyo
Tunderanyo cs, 2013-11-28 15:19

Kedves Besamel!
Nagyon szépséges a kis fád!
Nem lehet kihagyni,úgyhogy én is el fogom készíteni,méghozzá ajándéknak szánom!
Nagyon köszi a receptet.
Legyen szép napod.
Tündéranyó

nagyzsoka
nagyzsoka sze, 2012-12-12 14:05

Szia!
Az írókához az ecet miért kell? A citromléről hallottam már - hogy fényesebb legyen a máz... Köszönöm!

timmy87
timmy87 szo, 2012-12-01 10:46

Nagyon szépen köszönöm,remélem sikerül majd és elvihetem a rokonságba ajándékként:))

Besamel
Besamel / Besamel szo, 2012-12-01 11:28

Biztosan sikerül! Ha esetleg lefotózod, nagyon örülnék, ha megosztanád velem: tobbmintmartas@gmail.com Szívesen feltölteném a blogomra.
Szép hétvégét és jó alkotást az ünnepekre! :)
Szabina

timmy87
timmy87 szo, 2012-12-01 10:39

Szia!Biztos buta kérdés,de hogyan tudom az írókát ilyen gusztusosan rácsurgatni a fára?Talán egy habzsákkal...?Előre is köszi!!!

Besamel
Besamel / Besamel szo, 2012-12-01 10:42

Szia!
Egyszerű zacskóba töltöd és kis lyukat vágsz az egyik csücskére. Innentől már csak ki kell tapasztalnod mennyire csöppen le. Sok sikert! :)
Szabina

LillaMilla
Boo / LillaMilla szo, 2011-12-03 21:23

Szia! Ne haragudj, hogy itt kérdezem, de el tudnád magyarázni, hogy kell receptet feltölteni, ha már regisztráltam mint szakács? :D Előre is köszönöm! :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty v, 2011-12-04 00:13

Kedves LillaMilla,
a Saját oldalamon belül, a Szakács leszek menüpontnál ki kell töltened a Szakáccsá váláshoz szükséges részt (http://www.nosalty.hu/sajat ); majd szintén a Saját oldalamon belül a Beküldés menüpontra kattintva tudod felvinni a receptet (http://www.nosalty.hu/sajat/bekuldes).
Nagyon várjuk a recepteket! :)
Ha bármiben tudunk segíteni, írj nekünk nyugodtan az info@nosalty.hu -ra!
További szép napot és jó sütést-főzést kívánunk!
NoSalty.hu csapata

473