Mézeskalács bonbon avagy cake pop recept

Mézeskalács bonbon avagy cake pop
Mézeskalács bonbon avagy cake pop
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit több mézeskalács készült, mint amennyi a felvevőképességünk volt, így apróra törtem, hagytam levegőn kiszáradni, majd kávédarálón megőröltem. Kiváló alap sajttortához, cake pop-hoz, bonbonhoz, de akár formázható lenti masszából szaloncukor is. (A mézeskalács és sajttorta receptemet megtaláljátok az oldalamon.)
Használható tetszés szerinti lekvár, próbáltuk barackkal és szilvával is, a szilvás massza kifejezetten hasonlít a "bolti" töltött, csokiba mártott mézes puszedli szívhez.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Adhatunk a masszába további fűszereket, kakaót, olvadt csokit, narancshéjat, kandírozott vagy aszalt gyümölcsöt, vagy tehetünk a golyók közepébe is. Ha cake pop-ot szeretnénk, akkor a mártás előtt nyomjuk a pálcika végét 1-2 cm mélyen a csokiba, így nyomjuk a mártandó golyó közepébe (ez megfogja a süteményt, nem esik le a pálcikáról), majd mártsuk meg a csokiban a fentiek szerint.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bonbon, cake pop, lekváros darált puszedli golyó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kávédarálón ledaráljuk a mézeskalácsot vagy puszedlit.
  2. Két, három részletben adjuk a lekvárt a darálékhoz (a lekvár sűrűségétől is függ, hogy végül mennyit fog felvenni a morzsa), addig adagoljuk a lekvárt, amíg könnyen gyurmázható, formázható (nem túl nedves, de nem is száraz) masszát kapunk.
  3. Formázzunk apró dió nagyságú gombócokat.
  4. Olvasszuk fel vízgőz felett a csokoládét (bátrabbak közvetlenül tűzön is tehetik úgy, hogy ha elkezd olvadni a csoki, akkor folyamatos keverés mellett, gyakran lehúzva, majd visszatéve a hőre olvasszák fel), és két villa segítségével forgassuk meg benne a gombócokat.
  5. A mártott golyókat tegyük sütőpapírral bélelt tányérra, majd tegyük be a hűtőbe, amíg megdermednek.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 9 607
elküldve: 4
receptkönyvben: 116
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

319