Mézes tészta recept

Mézes tészta
Mézes tészta
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc süteményem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 6 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 db tojás
  • 5 ek tej
  • 5 ek méz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 18 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 4 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Búzadarát is tehetünk a főzött krémbe liszt helyett. Ha a krémbe 1 ek kakaóport teszünk, csokoládés mézes tésztát kapunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes mézes, mézes sütemény, emeletes mézes krémes

elkészítés

  1. A tésztához a rámát a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a porcukrot, a langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, a kakaóport és a sütőport.
  2. Jól összegyúrjuk az egészet, és zsírozott tepsi hátulján 4 lapot sütünk belőle. 
  3. A krémhez az 5 ek lisztet, a 4 tojássárgáját kis tejjel simára keverjük, hozzáöntjük a többi tejet, és sűrűre főzzük.
  4. Amíg hűl a főzött krém, a margarint a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük.
  5. A két anyagot összedolgozzuk, és a lapokat megtöltjük.
  6. Előtte a lapokat langyos tejjel megkenjük. A tetejére tortadarát szórunk vagy csokoládét reszelünk.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 25 526
elküldve: 12
receptkönyben: 464
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

zsumi

Mióta szakács: 2010.08.22.
23 recept

Hozzászólások (10)

Kalas Paméla
Kalas Pamélap, 2013-12-20 15:53

Szia!

Az lenne a kérdésem hogy a tészta leírása egy lapra vonatkozik? vagy az egészre?..olyan kevésnek tűnik az a 60 dkg liszt!

zsumi10
zsumi10cs, 2013-08-01 19:45

Szia!A süti teteje is krémmel van bevonva és tortadarával van megszórva.

zsumi10
zsumi10k, 2011-03-08 10:21

Szia Marcsy!A tepsi mérete:30x26cm.Amikor a krémet elkészítetted habkártyával oszd 4 egyforma mennyiségre.Így biztosan elég lesz a krém.Ha,hasonló krémes sütit csinálok sima mezei gáztepsi méret 7dl tejből készítem a krémet.Nekem ez eddig bevált.

Marcsy75
Marcsy75h, 2011-03-07 20:07

Sziasztok!

Megsütöttem már egy párszor ezt a sütit. Nekem mindig kevés a krém. Nektek nem? Azt hiszem, másfélszeresét szoktam készíteni, és így sem lesz sok. Mekkora tepsit használtok hozzá?

Bató Edit
Bató Editv, 2011-01-23 20:24

Szia Zsumi!
Ezt ki fogom próbálni, mert étvágygerjesztő. Szívesen megkóstolnám. Egy kérdés: már aznap szeletelhető, vagy hagyni kell pihenni, hogy megpuhuljon, mint pl. a mézes krémest?
Köszönettel, Edit.

zsumi10
zsumi10k, 2011-01-25 16:53

Szia Edit!Ezt a tésztát is másnap szeleteljük mint a mézes krémest.

Szandra19
Szandra19cs, 2011-01-20 17:28

szia zsumi!
nagyon jól néz ki ez a sütemény! holnap meg is csinálom a családnak!

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
2056