r
Nosalty Logó

Mézes szilvakocsonya

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nyihaj
Mézes szilvakocsonya
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1253 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 313 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1353.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2680 micro
  • β-crypt
    494 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 1253 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, felét -2/3-át (az érettebbeket) leturmixoljuk és átszűrjük (szitán, szűrőn átpasszírozzuk, hogy a szilva héja ne legyen benne a masszában).
  2. A bort és a likőrt/rumot egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket, beletesszük a zselatinport. Felfőzzük, 1-2 percig forraljuk, amíg a zselatin teljesen el nem olvad benne. Tűzről lehúzzuk, hagyjuk kissé hűlni.
  3. A maradék szilvát vékonyra szeljük.
  4. A szilvapürében elkeverjük a mézet, a zselatinos főzetet, majd beletesszük a feldarabolt szilvát is.
  5. Kb. 1 literes őzgerincformát kibélelünk folpackkal, beleöntjük a szilvás masszát, elsimítjuk. Hűtőszekrényben hagyjuk dermedni 4-5 órát, de akár 1 éjszakát is.
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5116
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.

Ajánló

A szilvának számos jótékony hatása van. Így elkészítve különleges, könnyű és még a sütőt sem kell bekapcsolni a desszerthez :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is olyan recept, amit évek óta nézegetek :) Most jött el az ideje! Finom, kellemes, különleges, aromás - a bor és a rum nem erős benne, épp csak finoman körüllengi a szilvát. A fotón csak harmadnyi adag van, gondoltam próbának elég ennyi... de bevállalhattam volna az egész adagot is ;) A passzírozás macerás, nekem legalábbis pici, sűrű szűrőm van - lassan haladtam vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!