r
Nosalty Logó

Mézes süti vaníliasodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rohan
Mézes süti vaníliasodóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A süteményhez

A vaníliasodóhoz

Összesen 878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A süteményhez

A vaníliasodóhoz

Összesen 3513 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A süteményhez

A vaníliasodóhoz

Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3395.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    1023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.6 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    1368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    661 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    856 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1877 micro
Összesen 3513 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A süteményhez

A vaníliasodóhoz

Elkészítés

A süteményhez

  1. 6 tojássárgáját a 20 dkg cukorral és a mézzel habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk az ecetet és a szódabikarbónás lisztet, a fűszereket.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk az előbbi anyagokhoz.
  4. Papírral kibélelt tepsibe öntjük, és a dióval, meggyel ízlés szerint megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben szép barnára sütjük. (Hőlégkeveréses sütésnél kevesebb idő is elég lehet.)
  6. A vaníliasodóhoz a tojássárgáját 1 dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük.
  7. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és forrón a tojássárgájához öntjük.
  8. Tűzre tesszük, és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Forrni nem szabad a mártásnak, mert a tojássárga összecsomósodik benne. Akkor van készen, ha a kanálról nem fut le, hanem azt sűrűn bevonja.
  9. Ha a tűzről levesszük, beletesszük a vajat, és ezzel fényesre keverjük. 2 db tojásfehérjét 2 dkg cukorral keményre verünk, és a forró mártáshoz keverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5829
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem anyukájának régi receptje, én a másnapra megmaradt kis sütidarabot bolondítottam meg a sodóval....sikeres bolondítás volt:-). Ő nem szereti a fahéjat , így nála e nélkül ettük, az is finom, de a fűszerek szerintem nagyon jól emelik a méz ízét, mint a mézeskalácsban.

Hozzávalók

A süteményhez

A vaníliasodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?