r
Nosalty Logó

Mézes-rácsos rumos szilva töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes-rácsos rumos szilva töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3528 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 279 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 589 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2070.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.5 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 3528 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Első lépésként a tölteléket készítjük el. A szilvát kimagozzuk, négy részre vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és fél decit vizet.
  2. Kb. 10 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a rumaromát (ha valaki szeretné, rummal, kb. 0,5 dl-rel is elkészítheti, úgy intenzívebb lesz a töltelék rumos íze). Közepesen sűrű szószt készítünk belőle további 10 perces főzéssel. Ezután félrerakjuk hűlni.
  3. Elkészítjük a tésztát. Átszitáljuk a finomlisztet, elkeverjük benne a sót és porcukrot. Hozzátesszük a vajat (felkockázott, szobahőmérsékletű), a folyékony langyos mézet, az egész tojást, a szódabikarbónát és a fahéjat.
  4. Összegyúrjuk (ha a tészta igényli, hozzáadunk egy kis tejet).
  5. Az elkészült tészta 2/3-át kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe helyezzük. Az alját villával megszurkáljuk.
  6. Rárakjuk a szilvatölteléket, és megszórjuk a durvára vágott dióval.
  7. A maradék tésztából rácsot készítünk a sütemény tetejére.
  8. Felvert tojással megkenjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3502
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb variáció szilvás sütire. Ezúttal a klasszikus rácsos linzert gondoltam tovább. A tésztát fahéjjal és mézzel bolondítottam meg, lekvár helyett pedig friss szilvából (akár befőttből is) készítettem tölteléket. Érdemes kipróbálni, nem igényel sok időt az elkészítése, mégis egyedit alkothatunk.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek