Mézes - narancsos csirke recept

Mézes - narancsos csirke
Mézes - narancsos csirke
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor nálunk  a hal mellett valamilyen szárnyas hús is készül. Lehet az pulyka, csirke, kacsa vagy liba. A hús mellé mindig kerül valami édeskés, savanykás ízű gyümölcs, befőtt, aszalt gyümölcs. A mézes-narancsos csirke is ehhez az ízvilághoz tartozik, amelyet elkészíthetünk karácsonyra is. Minimális munkával, egyszerű, finom fogás kerekedik belőle. Készíthetjük comb-, mell- vagy szárnyhúsból egyaránt. Narancs helyett citromot is használhatunk. Ezúttal mellhúsból készítettem, csőben sült spenótos burgonyával és meggyes, ribizlis csatnival tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

Az öntethez

ajánlat

Csatnik, befőttek, gyümölcsök, gyömölcsös mártások jól illenek a mézes-narancsos csirkéhez.

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsony
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

narancsos csirkemell mézzel, narancsos-mézes csirke

elkészítés

  1. A megtisztított, szárazra törölt egész csirkemelleket megsózzuk és bedörzsöljük zúzott fokhagymával.
  2. Egy sütőtálat vagy kisebb tepsit vékonyan kivajazunk és belefektetjük a csirkehúsokat.
  3. A vajat felolvasztjuk, belekanalazzuk a mézet és hozzáadjuk a narancs levét. Összeforraljuk az öntetet és a húsra öntjük.
  4. A sütőedényt letakarjuk alufóliával és 200 fokon 30-35 percig sütjük  a csirkét. Ezt követően levesszük az alufóliát , 180 fokra vesszük  sütőt, és  további 25-35 percig sütjük a húst, de közben gyakran locsolgatjuk a mézes narancsos öntettel.
  5. Amikor szép borostyánszínű, mázas lesz a csirkénk, elkészült, kivehetjük a sütőből. 10 perc pihentetés után tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 306
elküldve: 19
receptkönyben: 470
elkészítve: 12/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (7)

pipi8607
pipi8607cs, 2014-03-27 11:14

Az normális, hogy ez a mennyiségű szósz teljesen ellepi az összes húst?
Talán túl kicsi a tepsim?
Nem mertem mindet ráönteni, mert akkor a fólia eltávolítása után is csak tovább főne, izgulok, mi lesz a végeredmény...

Lindy
Lindyk, 2014-01-14 18:52

Szia!
Én kacsacombbal csináltam meg, amit én személy szerint nem szeretek, de így elkészítve, nagyon finom és ízletes volt!!!!Köszi a receptet!!!!

csatadi.nora
csatadi.norap, 2013-01-11 13:41

Elkészítettem, nagyon tetszett a családnak, köszönöm a receptet!
A csirkemellen nekem sem volt bőr, ezért baconbe csomagoltam, ami nem ártott az ízeknek :) .

Babanet
Babanetcs, 2012-12-13 16:38

Úgy is el lehet készíteni, ha a csirkemellen nem hagyjuk rajta a bőrét?

Legfrissebb cikkek

Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!
Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
614