Mézes - narancsos csirke recept

Kalória?
Mézes - narancsos csirke
Mézes - narancsos csirke
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor nálunk  a hal mellett valamilyen szárnyas hús is készül. Lehet az pulyka, csirke, kacsa vagy liba. A hús mellé mindig kerül valami édeskés, savanykás ízű gyümölcs, befőtt, aszalt gyümölcs. A mézes-narancsos csirke is ehhez az ízvilághoz tartozik, amelyet elkészíthetünk karácsonyra is. Minimális munkával, egyszerű, finom fogás kerekedik belőle. Készíthetjük comb-, mell- vagy szárnyhúsból egyaránt. Narancs helyett citromot is használhatunk. Ezúttal mellhúsból készítettem, csőben sült spenótos burgonyával és meggyes, ribizlis csatnival tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

Az öntethez

ajánlat

Csatnik, befőttek, gyümölcsök, gyömölcsös mártások jól illenek a mézes-narancsos csirkéhez.

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

narancsos csirkemell mézzel, narancsos-mézes csirke
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, szárazra törölt egész csirkemelleket megsózzuk és bedörzsöljük zúzott fokhagymával.
  2. Egy sütőtálat vagy kisebb tepsit vékonyan kivajazunk és belefektetjük a csirkehúsokat.
  3. A vajat felolvasztjuk, belekanalazzuk a mézet és hozzáadjuk a narancs levét. Összeforraljuk az öntetet és a húsra öntjük.
  4. A sütőedényt letakarjuk alufóliával és 200 fokon 30-35 percig sütjük  a csirkét. Ezt követően levesszük az alufóliát , 180 fokra vesszük  sütőt, és  további 25-35 percig sütjük a húst, de közben gyakran locsolgatjuk a mézes narancsos öntettel.
  5. Amikor szép borostyánszínű, mázas lesz a csirkénk, elkészült, kivehetjük a sütőből. 10 perc pihentetés után tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 25 827
elküldve: 21
receptkönyben: 519
elkészítve: 27/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (8)

pipi8607
Pipi / pipi8607 cs, 2014-03-27 11:14

Az normális, hogy ez a mennyiségű szósz teljesen ellepi az összes húst?
Talán túl kicsi a tepsim?
Nem mertem mindet ráönteni, mert akkor a fólia eltávolítása után is csak tovább főne, izgulok, mi lesz a végeredmény...

Lindy
Lindy / Lindy k, 2014-01-14 18:52

Szia!
Én kacsacombbal csináltam meg, amit én személy szerint nem szeretek, de így elkészítve, nagyon finom és ízletes volt!!!!Köszi a receptet!!!!

csatadi.nora
csatadi.nora p, 2013-01-11 13:41

Elkészítettem, nagyon tetszett a családnak, köszönöm a receptet!
A csirkemellen nekem sem volt bőr, ezért baconbe csomagoltam, ami nem ártott az ízeknek :) .

Babanet
Babanet cs, 2012-12-13 16:38

Úgy is el lehet készíteni, ha a csirkemellen nem hagyjuk rajta a bőrét?

Legfrissebb cikkek

Csókol: ízHUSZÁR
Csókol: ízHUSZÁR
A huszárcsók receptjét egy régi magyar szakácskönyvben fedeztem fel, véletlenül. Naná, hogy egyből meg is sütöttem. Mostantól bárki csókolózhat velem!
11 csodás epres süti cukormentesen
11 csodás epres süti cukormentesen
Eperszezonban eperből sosem elég. Leves, turmix, saláta és persze süti, süti és süti készülhet belőle. Akár hozzáadott cukor nélkül!
614