Mézes - narancsos csirke recept

megosztás
0
Mézes - narancsos csirke
Mézes - narancsos csirke
65 perc / előkészület: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor nálunk  a hal mellett valamilyen szárnyas hús is készül. Lehet az pulyka, csirke, kacsa vagy liba. A hús mellé mindig kerül valami édeskés, savanykás ízű gyümölcs, befőtt, aszalt gyümölcs. A mézes-narancsos csirke is ehhez az ízvilághoz tartozik, amelyet elkészíthetünk karácsonyra is. Minimális munkával, egyszerű, finom fogás kerekedik belőle. Készíthetjük comb-, mell- vagy szárnyhúsból egyaránt. Narancs helyett citromot is használhatunk. Ezúttal mellhúsból készítettem, csőben sült spenótos burgonyával és meggyes, ribizlis csatnival tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

Az öntethez

ajánlat

Csatnik, befőttek, gyümölcsök, gyömölcsös mártások jól illenek a mézes-narancsos csirkéhez.

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

narancsos csirkemell mézzel, narancsos-mézes csirke
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A megtisztított, szárazra törölt egész csirkemelleket megsózzuk és bedörzsöljük zúzott fokhagymával.
  2. Egy sütőtálat vagy kisebb tepsit vékonyan kivajazunk és belefektetjük a csirkehúsokat.
  3. A vajat felolvasztjuk, belekanalazzuk a mézet és hozzáadjuk a narancs levét. Összeforraljuk az öntetet és a húsra öntjük.
  4. A sütőedényt letakarjuk alufóliával és 200 fokon 30-35 percig sütjük  a csirkét. Ezt követően levesszük az alufóliát , 180 fokra vesszük  sütőt, és  további 25-35 percig sütjük a húst, de közben gyakran locsolgatjuk a mézes narancsos öntettel.
  5. Amikor szép borostyánszínű, mázas lesz a csirkénk, elkészült, kivehetjük a sütőből. 10 perc pihentetés után tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 30 607
elküldve: 21
receptkönyben: 608
elkészítve: 33/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makknyusz
Makknyusz cs, 2015-12-24 15:51

Csirkecombból készítettem el, valami mennyei! Köszönöm a receptet, kedvencem lesz :)

pipi8607
Pipi / pipi8607 cs, 2014-03-27 11:14

Az normális, hogy ez a mennyiségű szósz teljesen ellepi az összes húst?
Talán túl kicsi a tepsim?
Nem mertem mindet ráönteni, mert akkor a fólia eltávolítása után is csak tovább főne, izgulok, mi lesz a végeredmény...

Lindy
Lindy / Lindy k, 2014-01-14 18:52

Szia!
Én kacsacombbal csináltam meg, amit én személy szerint nem szeretek, de így elkészítve, nagyon finom és ízletes volt!!!!Köszi a receptet!!!!

csatadi.nora
csatadi.nora p, 2013-01-11 13:41

Elkészítettem, nagyon tetszett a családnak, köszönöm a receptet!
A csirkemellen nekem sem volt bőr, ezért baconbe csomagoltam, ami nem ártott az ízeknek :) .

Babanet
Babanet cs, 2012-12-13 16:38

Úgy is el lehet készíteni, ha a csirkemellen nem hagyjuk rajta a bőrét?

614