r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros sertéscsíkok barna bulgurral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mézes-mustáros sertéscsíkok barna bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 541 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1624 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 139 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 541 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2830.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 1624 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    220 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két deciliter vizet kevés sóval felforralunk, és a bulgurra önjük. Konyharuhával és fedővel lefedve hagyjuk pihenni.
  2. A combot felcsíkozzuk, a hagymát, paprikát, paradicsomot felkockázzuk.
  3. Az olajon a hagymát, paprikát és paradicsomot megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük.
  4. Sózzuk, borsozzuk, borsikafűvel fűszerezzük.
  5. Csak annyi vizet öntünk hozzá, hogy a főzés során ne égjen le, nagyjából félig ellepje.
  6. Fedő alatt puhára főzzük.
  7. A mézet, joghurtot, mustárt és a lisztet összekeverjük, és hozzáöntjük a húshoz. Elkeverjük, felforraljuk. A szaft besűrűsödik.
  8. A bulgurral körítve forrón kínáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 14682
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 13.

Ajánló

Céklával isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kata barátném ajánlotta a bulgurt, amit már rég szerettem volna kipróbálni. Egy bioboltban bukkantam a barna változatára. Kérdeztem barátnémat, hogy jó, jó, de hogyan készítsem el. Ő azt ajánlotta, hogy valami szaftos husi mellé csináljam meg köretnek. Így tettem, és isteni lett! A bulgur is és a husi is! Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek