r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros karaj tárkonyos zöldbabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mézes-mustáros karaj tárkonyos zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 623 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1870 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2166.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    1233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1185 micro
Összesen 623 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6499.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    3699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1135.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1716 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3556 micro
Összesen 1870 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy kevés olívaolajat és 3 gerezd lereszelt fokhagymát összekeverünk, és beletesszük a hússzeleteket. Hűtőben pihentetjük 2-3 órát (ha van rá ennyi időnk, de legalább 20-30 percet).
  2. Egy serpenyőt felhevítünk, beleöntjük a hús alól az olajat, belehelyezzük a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalukat sütjük 2-3 percig.
  3. Ha kicsit megpirult a hús, rácsorgatunk kevés mézet, magos mustárt, majd felöntjük 1 dl almaborral, és elforraljuk a bor alkoholtartalmát.
  4. Végül hozzátöltünk 1 dl tejszínt, és kicsit besűrítjük.

A körethez

  1. Egy kanál olajon odatesszük a lereszelt fokhagymát pirítani, majd azonnal hozzáadjuk az egész zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön 2-3 percig sütjük, hogy ne eresszen levet. Rácsavarjuk fél citrom levét.
  2. Közben egy edénybe feltörünk három tojást, elkeverjük 1 dl tejszínnel és kevés sóval.
  3. A roppanósra sütött zöldbabra szórjuk a tárkonyt, átkeverjük vele, és ráöntjük a tejszínes tojást. Ezzel szintén elkeverjük, és lekapcsoljuk a tüzet, az edényt lefedjük. Így pont annyira fog csak megszilárdulni a tojás, hogy lágy, krémes legyen.
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19191
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-mustáros karaj tárkonyos zöldbabbal
Évi néni 1830 recept

Kivételes alkalom, mikor is nem szerettem volna sok időt eltölteni az ebédkészítéssel. Egyike a villámgyorsan elkészülő ételeknek.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek