Mézes-mustáros karaj Pennytől recept

Mézes-mustáros karaj Pennytől
Mézes-mustáros karaj Pennytől
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kevés hozzávaló volt itthon, viszont a sertéshúshoz nagyon jól illik a mustár, szóval improvizáltam. A méz nem dominál, inkább arra jó, hogy elvegye a tejföl-mustár-citromlé hármasának vadságát. Aki nem szereti, természetesen helyettesítheti porcukorral, vagy tehet bele több mézet is, ez mindenkire rá van bízva, de így is nagyon finom lett! :)

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis hús, tejfölös karaj tepsiben
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Óvatosan bánjunk velük, mert mindkét hozzávalóból kerül a pácba. Félretesszük, míg elkészítjük a szószt.
  2. A rozmaring kivételével minden hozzávalót egy tálban csomómentesre keverünk. Bekenjük vele a husik mindkét oldalát, nagyon kevés olajjal kikent tepsibe tesszük őket. A tetejüket megszórjuk a rozmaringgal. Alufóliával lefedjük, előmelegített sütőbe tesszük 20 percre (180°C). Ha megpuhult, további 10 percre alufólia nélkül sütjük.
  3. Szinte bármilyen köret illik hozzá, én párolt kínai zöldségkeverékkel tálaltam.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 786
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Penny

Mióta szakács: 2017.03.15.
1 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

334