Annak idején főzésmániásként összehozott a sors valakivel, aki a konyhától végtelenül idegenkedett. Műszaki, precizitáshoz szokott emberként roppantul frusztrálta a sok receptben megtalálható „ízlés szerint”, „palacsintatészta keménységű tészta”, és hasonló, főzésben kevéssé járatos embereknek felettébb rejtélyesen és esetlegesen hangzó varázsigék. Mivel nem akartam belenyugodni, hogy „ő nem tud főzni”, afféle levelező kurzus keretében leírtam neki néhány receptet a lehető legkevesebb változóval, bizonytalansággal, választási lehetőséggel. Az első lecke teljes siker volt, gyönyörűen sikerült a fent látható csirke, így arra gondoltam, közre is adom, ahogy volt, változtatás nélkül, hátha más is hasznát veszi egy egyszerű, mondhatni elronthatatlan receptnek. (Sok lecke aztán nem is volt, mivel végül inkább hozzáköltöztem, és azóta is főzök rá, ő meg megszereli a tűzhelyet vagy az aprítógépet, ha szükséges.)
Hozzászólások (8)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Azért regisztráltam, hogy megírjam: isteni ez a recept! A lisztbe való forgatás számomra újdonság volt, egyszerű és nagyszerű trükk, amivel sűrűbb lesz a szaft :-D Rizibizivel tálaltam.
A hozzávalókban 1 db csirkemellfilé szerepel, a recept leírásában pedig 4 db, ezt hogy kell értelmezni? 4 db fél, azaz 2 db egész?
Csirkemell file eseteben az egy az egy kicsontozatlan mell fele, igen. Szoval ket csirke osszes melle kell :)
A negy a helyes, a hozzavaloknal az egy sajnos eliras.
Elkészítettem. Még a páromnak is ízlett, pedig nem szereti a csirkemellet, a gyermekem pedig egyenesen imádta. Köszönöm a receptet. :D
Egészségetekre :) Nagyon örülök, hogy bevált :)
Isteni finom lett, köszönöm a receptet! :)
Köszönöm a visszajelzést, nagyon örülök, hogy bevált :)